Правдоподобно“ е да се предполага, че пандемията в Европа е

...
Правдоподобно“ е да се предполага, че пандемията в Европа е
Коментари Харесай

СЗО приема за правдоподобен края на пандемията в Европа. Германия обмисля задължителни ваксини

„ Правдоподобно “ е да се допуска, че пандемията в Европа е към края си. Това съобщи шефът на Световната здравна организация (СЗО) за континента Ханс Клуге, представен от Франс прес.

Според Клуге към сходен сюжет може да се тръгне при започване на пролетта, след края на вълната от инфектирани с разновидността омикрон.

„ За известно време ще се сътвори световен имунитет или с помощта на имунизацията, или с помощта на построения имунитет измежду преболедувалите “, сподели още той и добави, че стоплянето на времето също ще окаже позитивно въздействие.

Според Клуге последваща вълна може да настъпи едвам към края на 2022 година, само че това не е наложително и пандемията може и да не се завърне. Остава обаче непредвидима опцията за появяването на нов вид, който още веднъж да утежни обстановката.

Подобно мнение изрече и шефът на американския Национален институт по алергия и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи. Според него „ обстановката наподобява добре “ и се чака намаляването на броя на инфектираните в Съединени американски щати.

На фона на този оптимизъм двете водещи страни в Европа – Германия и Франция не разискват разпределяне на ограниченията.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи за триумф втвърдяването на ограниченията, подхванато в страната през ноември. Според него това е довело до по-плавно нахлуване на омикрон в страната.

Пред локални медии той разяснява още, че в Германия може да се наложи въвеждането на наложителна имунизация, с цел да може да бъде преодоляна пандемията. За сходен сюжет загатна и министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах.

В петък Народното събрание в Австрия утвърди в страната. От понеделник във Франция влизат признатите по-строги ограничавания за неимунизираните. Всички, които не са били ваксинирани няма да могат да посещават заведения за хранене, питейни заведения, културни обекти и спортни събития или да употребяват публичен превоз на дълги дистанции.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР