Правата на българите в Република Северна Македония трябва да бъдат

...
Правата на българите в Република Северна Македония трябва да бъдат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правата на българите в РСМ трябва да бъдат защитени

Правата на българите в Република Северна Македония би трябвало да бъдат предпазени. Това съобщи пред публицисти в Битоля министър председателят, който взе присъединяване в откриването на нов клуб на Културния център „ Иван Михайлов “ в града.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 292
Той поздрави българската общественост в югозападната ни съседка и акцентира, че днешното му посещаване, дружно с представители на други институции и политически партии, демонстрира ангажираността на нашата страна. 

„ По този въпрос не може да се играе междупартийно, би трябвало да играем национално. Трябва да имаме обединяване, само че освен в България, а обединяване дружно с българите в Северна Македония. Те са мостът сред двете страни и техните права би трябвало да бъдат предпазени “, разяснява министър председателят.

Според премиера България има интерес Република Северна Македония един ден да бъде част от Европейския съюз, само че на този стадий правата на нашите сънародници там не са изцяло предпазени. 

„ Не може тази тема да я използваме за вътрешнополитически цели “, акцентира още. Той регистрира, че сред България и Северна Македония има добра връзка и прикани всички институции да работят в синхрон по тематиката, с цел да има „ мир и непоклатимост “ на Балканите. 

Заедно с Петков, в делегацията, посетила Битоля, участваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и депутати от разнообразни парламентарни групи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР