Пръскането срещу комарите продължава, макар и по нищо да не

...
Пръскането срещу комарите продължава, макар и по нищо да не
Коментари Харесай

Пъпка до пъпка: Община Пловдив продължава с уведомления за пръскане срещу комари


Пръскането против комарите продължава, въпреки и по нищо да не проличава популяцията им в Пловдив да е намаляла. Така дефинират пловдивчани ституацията и всекидневно подават сигнали към медията ни за нахапани деца от комари и кърлежи.

Най-редовно в редакцията ни постъпват сводки за планувано напръскване против хапещите инсекти, които тази година безусловно са се колонизирали под тепатата. Въпреки уведомленията обаче, случаите на нахапани деца и възрастни са непрестанни. Отоците от ухапвания на комари към този момент са се трансформирали в неразделна част от тялото на мнозина, до момента в който болничните кабинети се пълнят с нахапани от кърлежи. Страдат и домашните любимци, които са нападнати от насекомите. 

" Не работят даже профилираните препарати против комари и кърлежи. Не знам с какво пръскат. В Европа сходно нещо няма ", показва пловдивчанка, живееща в Германия, завърнала се в родината си за двуседмична отмора. 

Преди седмица шефката на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция ” съобщи пред медията ни, че непрестанно се обработват и пръскат площите в града, като се работи паралелно с частна компания. Тя добави, че интелигентните хора могат да си обяснят за какво в тези условия биват хапани от комари. 

" Аз съм образован човек, окъпвам се постоянно, в случай че това се загатва, обаче отново съм нахапана, откогато съм в България ", добави пловдивчанката, която уточни, че за нея е убидно да се трансферира виновност върху жителите, изключително когато контролът не е в тяхните ръце. 

Пловдив обаче от ден на ден наподобява на колония на кърлежи и комари, а пловдивчани наподобяват безсилни пред насекомите. 

Според известие на Оперативна програма " Дезифекционна станция " в интервала 28 - 30 юни ще продължат дейностите по дезинсекция против кърлежи на тревни площи в градските паркове, градини и междублокови пространства на територията на район  “Северен ”.

Специализираните екипи на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция ” ще работят във времевия диапазон от  22:00 до 03:30 часа по следния график:

- 28.06.2023 година -  детски площадки

- 29.06.2023 година – обособени площадки за свободно разхождане на домашни кучета; тревни площи по северния бряг на река Марица

- 30.06.2023 година – градски паркове и градини

Ще се употребяват биоциди, позволени за приложимост от Министерство на здравеопазването, в съответната целесъобразна доза и централизация.

При неподходящи метеорологични данни (дъждовно и прохладно време) ДДД-дейностите ще продължат при идващ работен ден с подобаващи за съответната обработка условия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР