Практически всички модерни интернет браузъри предлагат т.нар. инкогнито режим. Той

...
Практически всички модерни интернет браузъри предлагат т.нар. инкогнито режим. Той
Коментари Харесай

Тайните на инкогнито режимите на браузърите

Практически всички съвременни интернет браузъри оферират така наречен тайно режим. Той не събира данни за посетените страници и се стреми да ограничи следенето на потребителя от самите интернет страници.
Прочетете още
Самото име на режима основава усещане в потребителя, че той може да сърфира на практика анонимно. Това обаче надалеч не е по този начин.

Инкогнито режимът в действителност не събира данни за посетените страници от потребителя. Той не пази и „ бисквитки “ след края на сесията. Но анонимността му в огромна степен се изчерпва с това.

Браузърите фактически изпращат и „ поръчка “ към интернет страниците да не събират данни за потребителската сесия. Самите уеб сайтове обаче не са задължени да се преценяват с това предпочитание. Тяхното обвързване е да извършват общите регламенти и наредби на институциите във връзка с събирането и анализирането на данни.

Друг, който също може да „ види “ трафикът, е интернет доставчикът, както и DNS сървърите. Самият трафик може да е криптиран, тъй че само да се разбере към кой уебсайт се свързва обещано устройство, само че не и каква информация се обменя.

В взаимозависимост от мрежата, да вземем за пример следена корпоративна мрежа или мрежа с функционалности за наставнически надзор, също може да е допустимо да се ревизира кои уеб сайтове са били посетени, отбелязва How-to Geek. Част от данните се пазят и в кеш паметта на някои DNS сървъри, като се изтрива след избран период.

Накратко, тайно режимите не са метод човек да се „ скрие “ в интернет. Но пък могат да са доста потребни за дискретно търсене и поръчка на подарък за непосредствен, без той да разбере по историята на търсенията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР