Прахът не се появява просто от нищото в дома ни.

...
Прахът не се появява просто от нищото в дома ни.
Коментари Харесай

7 вещи, които привличат най-много прах в едно жилище

Прахът не се появява просто от нищото в дома ни. Често даже да не усещаме, има неща вкъщи, които задържат прахуляк. Ние до толкоз сме привикнали да са там, че даже не се е и усещаме.

Освежител
 Незабавно изхвърлете тези 4 НЕЩА от вкъщи си, в случай че не желаете да чистите непрестанно Незабавно изхвърлете тези 4 НЕЩА от вкъщи си, в случай че не желаете да чистите непрестанно
Всеки от нас всекидневно се стреми към това домът му да е чист, подреден и спретнат. За страдание обаче е невероятно всеки ден да слагаме...

Нещата би трябвало да са по противоположния метод, само че не тъкмо. Прахът се утаява, с помощта на влагата. Във влажна среда другите паразитите се развиват по-бързо. Най-честият проблем са акарите.

Сушилня за облекла

Не постоянно имаме опция да простираме на открито, само че не и добре да го вършим в стаята, където стоим най-вече. Това е по този начин, тъй като влажността се покачва, надлежно и събирането на прахуляк. Дори и да не употребявате сушилня прекомерно постоянно, тя още веднъж събира прахуляк. За сушене на облекла се предлагат места, които са студени и можете да отворите за непрекъснато. Така влагата няма къде да се застои, надлежно и не става удобно място за развиване на бактерии.

Спално долни дрехи

Един от огромните източници на прахуляк е спалното ни долни дрехи. На него всичко се задържа, даже пърхот и кожни частици. Това е просто парадайс за акари и всевъзможни бактерии. Всичко това рано или късно отива във въздуха, който дишаме. Леглото би трябвало да се оправя най-малко половин час ставане. Не го правете по-рано, тъй като по този начин ще осигурите време на бактериите за размножаване. Ако нямате опция, изтупайте чаршафите и тогава ги сгънете. Спалното долни дрехи е добре да се сменя един път седмично.
 Интересни способи за потребление на омекотителя за пране Интересни способи за потребление на омекотителя за пране
Никога до в този момент не сме си и помисляли, че омекотителят за облекла може да има и други изгоди в всекидневието и семейството ни. Но ето ние щ...

Уреди

Не се сещаме постоянно да чистим зад хладилника или тв приемника, само че също оттова идват прахови частици. Чистете, в случай че не всеки ден, то най-малко един път седмично, с цел да не се натрупва прахуляк.

Текстил

Мебелите също задържат прахуляк, изключително от текстил. Меките мебели са изключително удобна среда за развиването на разнообразни бактерии. Именно тъй като са такива, то е добре да ги почиствате постоянно. Достатъчно е единствено да ги минете с прахосмукачката един път седмично и най-малко на 3-6 месеца да ги дадете за пране.

Килими
 Как да предпазим жилището си от крадците, до момента в който сме в отпуска Как да предпазим жилището си от крадците, до момента в който сме в отпуска
Лятото е времето, в което много хора потеглят някъде на отмора и оставят дома си празен. Но това крие огромен риск за посещаване от неприя...

Тук прахосмукачката няма да ви помогне. Трябва да вършиме постоянно разчистване и то мокро. За задачата най-добре е да си вземете апарат за разчистване с пара и по този начин ще можете да решите казуса.

Отворени шкафове

Дрехите в шкафовете също съдържат прахуляк. Когато държите шкафовете отворени, прахът по-лесно се популяризира. Така се наслоява във въздуха и след това се чудите за какво го има по мебелите и така нататък Хубаво е и там да вършиме постоянно разчистване, с цел да не се наслоява в пантите и в самите порти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР