ПП са категорични - ще сме опозицияРосен Плевнелиев и Соломон

...
ПП са категорични - ще сме опозицияРосен Плевнелиев и Соломон
Коментари Харесай

Паси и Плевнелиев не могат да съберат контактна група

ПП са безапелационни - ще сме съпротива
Росен Плевнелиев и Соломон Паси не могат да съберат контактна група, която да координира идните договаряния, научи “Труд News ”.

Бившият държавен глава и някогашният външен министър бяха посочени от водача на ГЕРБ като хората, които ще модерират договарянията. От ГЕРБ дефинираха и четири сфера за търсене на допирни точки - атлантизъм, финанси, обществена сфера и правораздаване.

Плевнелиев е търсил Политическа партия и Демократична България, само че от партията на Асен Василев и Кирил Петков отказали да посочат хора за контактната група, с претекст че към този момент имат решение да не договарят с ГЕРБ. От Демократична България пък се оправдали, че чакат Национален съвет на обединяването да вземе дефинитивно решение.

Преди да бъде конституиран Народното събрание и да бъдат основани парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание. Това съобщи Росен Костурков, определен за народен представител от “Продължаваме смяната ”, във връзка полемиката преди старта на Народното събрание дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото разкриване на 48-ото Народно събрание. Той акцентира, че решението на Политическа партия е да бъдат съпротива. Освен за Митрофанова на срещата в Народно събрание за разпределение на местата в пленарна зала бил издигнат и въпроса дали на откриването би трябвало да участва посланика на РСМ, откакто в Скопие по време на футболна среща бе освиркан химна ни. Единствената тематика, по която към този момент нямало въпроси и разминавания е разпределянето на ведомствените жилища на депутатите, разяснява участник в срещата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР