ПП са готови да сформират кабинет на малцинството с втория

...
ПП са готови да сформират кабинет на малцинството с втория
Коментари Харесай

ПП и ДБ с кабинет на малцинството. Асен Василев за Труд: Приемаме подкрепа по приоритетите, без уговорки

ПП са подготвени да образуват кабинет на малцинството с втория мандат, дружно с Демократична България. Това разгласи Кирил Петков по време на брифинг на „ Продължаваме Промяната ”, на който участваха и представители на " Демократична България ".

„ Тук сме, дружно с Демократична България, с цел да кажем не може да се продължава по този метод. Народът чака проект, визия държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, тактика и проект ", съобщи той.

На въпрос на " Труд " Асен Василев съобщи, че не са търсили авансово поддръжка от другите парламентарни сили.
" Не сме търсили поддръжка от никой. Дадохме ясна визия какви ще бъдат ясните задания на това павителство и те би трябвало да бъдат подкрепени преди образуването му. Оттук нататък ще стане ясно кой ще го поддържа ", сподели той. Василев добави, че от Политическа партия чакат поддръжка за целите си, авансово, в зала и без ангажименти. 

" Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ ", подсети той позицията на партията си за първия маандат.

„ Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ, като първа политическа мощ,, е че избра господин Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния избор на българите през нощта ”, безапелационен бе Петков. По думите му България „ стои в политически вакуум ”.

„ Последните 30 години България страда от три огромни недъзи. Първият кусур е, че огромна част от бизнеса зависи директно и непосредствено от страната. Дали през публични поръчки, дали през рекет или непотребни лицензионни режими. Това пречи на страната да се движи напред. Вторият огромен кусур е, че България все още е с най-голямото неравноправие в целия Европейски Съюз.Това неравноправие е една от главните аргументи българите да напущат страната, тъй като не могат да се осъществят. Третият кусур е неналичието на правдивост. Виждаме по какъв начин прокурорски син прави закононарушения пред очите на всички и остава безнаказан. Виждаме по какъв начин няма едно читаво следствие на върховен политик. Правителството, в което участвахме с „ Демократична България " стартира да работи и по трите недъзи. Направиха се стъпки да има следствие на основния прокурор. Това не се хареса на политическата класа, която от 30 години „ смуче " силите на народа. Нашите родители направиха две огромни стъпки за това България да бъде естествена страна – влязохме в Европейски Съюз и в НАТО. На нашето политическо потомство се пада задачата да довършим интеграцията в Европейски Съюз и да станем същинска европейска страна ", съобщи от своя страна Асен Василев.

Страната има потребност от ръководство, само че не наподобява да се образува такова, сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов:

" Освен, че породи едно болшинство, което се показва за тематично, само че може да прерасне в една коация, която да сформира ръководство, което да връща страната обратно. Очевидно тласкането на страната на избори и незабавните промени в Изборния също са част от сюжета, в който се намираме ".

Пред България стоят няколко съществени задания, изброи Иванов - влизането в еврозоната и Шенген, реализацията на Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна, превъзмогването на огромните разделения в бюджетния недостиг и освобождението на бизнеса от натиска.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/859262502060974
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР