ПП отрече обвинението на БСП, че техният лидер Кирил Петков

...
ПП отрече обвинението на БСП, че техният лидер Кирил Петков
Коментари Харесай

Гюров: Ако можехме да манипулираме машините щяхме ли да сме втори?

ПП отхвърли обвиняването на Българска социалистическа партия, че техният водач Кирил Петков държи кодовете за машините на вота.

" Категорично няма метод кодът и резултатите от машинното гласоподаване да бъдат манипулиурани ", сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

" Кодът се управлява от ЦИК. Ако ние от Политическа партия имахме достъп и можехме да го манипулираме, щяхме ли да бъдем втора политическа мощ, а политическата мощ на някогашния министър на електронното ръководство да бъде шеста политическа мощ? Това се прави единствено за да се хвърлят димки, с цел да избяга ГЕРБ от отговорност да сформира държавно управление ", съобщи Гюров.

" Ако ние имахме достъп и го манипулирахме, дали щяхме да бъдем втора политическа мощ? ", попита риторично Гюров и попита дали Демократична България, които имаха министър на електронното ръководство в лицето на Божидар Божанов щеше да е едвам шеста в Народно събрание. 

Гюров удостовери, че " хипотезата за кабинет на малцинството не е завършила ".

" Ние сме подготвени да поемем тази отговорност ", сподели още той и упрекна, че точно ГЕРБ бягат от нея.

Той упрекна партията на Бойко Борисов, като заприказва за чувалите от автомагистрала " Хемус ", с които били вдигнати хотели във Велинград, добави кюлчетата от спалнята на водача на ГЕРБ и за следващ път отхвърли изказванията за нередности по меморандума с " Джемкорп ", като посочи, че е преустановен.

" Законопроектът (за промени в Изборния кодекс – б. ред.) беше импортиран от Българска социалистическа партия, само че от него не остана съвсем нищо, всички следващи ремонти бяха импортирани от ГЕРБ. Ние сме декларирали доста ясно, че това е един опит да бъде откраднат гласът на българските раждани за да продължи да се усвояват средствата и да се крадат налозите на българските жители, уточни ръководителят на ПГ на Политическа партия.

" Два месеца след изборите нямаме никаква изразена концепция от първата политическа мощ по какъв начин може да образува държавно управление и какви ще бъдат задачите на такова ръководство. Затова поехме самодейността, излязохме с една доста ясна позиция и гаранции за триумфа на едно такова държавно управление на малцинството. Виждаме, че има напрежение в ГЕРБ и в Българска социалистическа партия. Все още има време да се осъзнаят и да отдръпват своите оферти в зала. Тогава ние ще сме подготвени да поемем отговорността за държавното управление на малцинството. От другите политически сили няма никакви диалози за цели. Единствената друга коалиция е хартиената коалиция, която по някакъв чудноват метод сплотява силите на статуквото ", почерта Андрей Гюров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР