ПП отрече обвинението на БСП, че техният лидер Кирил Петков

...
ПП отрече обвинението на БСП, че техният лидер Кирил Петков
Коментари Харесай

ПП отрече обвинението за кода: Ако го манипулирахме, нямаше да сме втори

ПП отхвърли обвиняването на Българска социалистическа партия, че техният водач Кирил Петков държи кодовете за машините на вота. Такова изказване направи обществено, от парламентарната естрада, зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

На въпрос на водещия Бойко Василев дали Кирил Петков в действителност е споделил на Българска социалистическа партия, че държи кодовете и ще им ги даде, в случай че отдръпват поправките за връщането на хартиената бюлетина, Гюров съобщи: " Аз не мога да кажа какво е споделил ".

" Този код е разполагаем в ЦИК и всяка партия може да отиде и да се запознае, а терзанията на Свиленски също са несъстоятелни ", съобщи Гюров в " Панорама " по до момента в който през това време продължаваха изключително дългите диспути по измененията в Изборния кодекс на второ четене. 

Но в същото време изведе причини за това, че няма по какъв начин от Политическа партия и Демократична България да са манипулирали резултатите, тъй като тогава нямаше да са на второ място едните, а другите - да са шеста по величина група.

" Възможно най-ясно и изрично - няма метод този код и резултатите да бъдат манипулирани. Той се управлява от ЦИК. Ако ние имахме достъп и го манипулирахме, дали щяхме да бъдем втора политическа мощ? ", попита риторично Гюров. И попита, че дали Демократична България, които имаха министър на електронното ръководство в лицето на Божидар Божанов, дали партията им щеше да е едвам шеста в Народно събрание. 

" Това са несъстоятелни доводи на ГЕРБ, да хвърлят димки и да избягат от отговорност ", заключи ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова опонира, че самият Божанов е признал в пленарната зала, че манипулирането на машините е допустимо.

" Не чухте ли от Божанов в залата, че може? ", прекъсна го тя.

Андрей Гюров обаче продължи по адрес на трите обединения зад хартиената бюлетина, че " това, което се случва, е един опит да бъде откраднат гласът на жителите ". " Единствената цел е да се усвояват налозите на българските жители ", добави той.

Гюров удостовери, че " хипотезата за кабинет на малцинството не е завършила ". " Ние сме подготвени да поемем тази отговорност ", сподели още той и упрекна, че точно ГЕРБ бягат от нея. Той продължи с обвинявания по адрес на партията на Бойко Борисов, като заприказва за чувалите от автомагистрала " Хемус ", с които били вдигнати хотели във Велинград, добави кюлчетата от спалнята на водача на ГЕРБ и за следващ път отхвърли изказванията за нередности по меморандума с " Джемкорп ", като посочи, че е преустановен.

В този миг Атанасова му насочи предизвестието, че ГЕРБ може да му заведе дело за клеветите по адрес на партията.

" Г-н Гюров, предизвестявам ви най-официално, че Бойко Рашков към този момент е страна по заведен иск от партия ГЕРБ за сходни думи, изказани в друго предаване ", сподели тя.

На репликата Андрей Гюров се учуди какво е споделил, което да е за съд, а депутатката от ГЕРБ посочи: " За чували, " Хемус " и всичко останало. Гюров изясни, че приказва от името на българските жители.

" Вие не ги представлявате, в случай че обичате. Както и да престанете да говорите, че ГЕРБ е немощна да сформира държавно управление. Ние сме го правили три пъти. Вие успяхте единствено 7 месеца. Това не е политически диалог и правилен диалог сред политици, това е корист с право ", ядоса се лидерката на ПГ на ГЕРБ, а в този момент водещият на " Панорама " уталожи градусите в студиото с репортаж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР