ПП ГЕРБ спечели изборите в пет общини от Смолянска област,

...
ПП ГЕРБ спечели изборите в пет общини от Смолянска област,
Коментари Харесай

Д-р Даниела Дариткова: Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито

ПП ГЕРБ завоюва изборите в пет общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове на кметства, заяви на конференция ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която е и общински началник на структурата в Смолян. Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички гласоподаватели за поддръжката.

„ Това за нас е в действителност е значимо, тъй като по този начин оценяваме дали политиките ни са верни, дали са в полза на хората и дали те вършат живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в тази ситуация локални. В Смолянска област запазихме своето наличие, като спечелихме пет общини. В предходните избори отново имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, само че спечелихме Чепеларе в оспорвана борба “, уточни тя. По думите й загубата в Девин се дължи на основаването на локална коалиция сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, която даже е нямала платформа за ръководство на общината. „ Според нас неуспехът ни там е точно в тази коалиция, която се наблюдаваше на доста места, формирана не на кардинална основа, а за да се смъкна ГЕРБ от власт. Подчертавам, че за нас властта в никакъв случай не е била самоцел. Ние ще създадем нашите разбори и ще търсим и нашите неточности, само че считаме, че достолепието на една партия е в това тя да има независима политика, да носи отговорност за дейностите си и да стои зад тези дейности сама “, добави доктор Дариткова. Тя изясни, че във всички обитаеми места Политическа партия ГЕРБ е взела участие независимо или в коалиция със Съюз на демократичните сили, избрана за сътрудник на национално равнище.

„ Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито, с цел да може родният ни край да просперира във всяко отношение “, акцентира Дариткова.
Спечелилият трети кметски мандат в Смолян Николай Мелемов посочи, че акцията е предходна тъкмо по метода, по който е била планувана - без пищност, покрай хората.

„ Бяхме се абстрахирали доколкото е допустимо от черния пиар на нашите съперници, гледахме акцията да е ориентирана към нашите съграждани. Посоката е вярна, само че има още доста работа за извършване. Анализът демонстрира, че в града печелим съвсем във всички секции. В селата имаме секции, където поносим загуба “, сподели Мелемов. По думите му управлението на ГЕРБ в Смолян към този момент е направило справедлива оценка и ще предприеме ограничения да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.

.

„ Никога не сме си разрешавали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Програмата, която сме показали пред хората, е изпълнима и нейното осъществяване следва в този мандат “, съобщи Николай Мелемов.

Водачът на листата Марин Захариев благодари на доктор Дариткова, на Мелемов и на общинското управление за смелостта да включат доста нови лица в листата. „ Аз имам вяра, че една модерна партия би трябвало да е постоянно отворена. Не е обикновено да имаме десетки години едни и същи претенденти “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР