ПП-ДБ внасят днес в парламента правила за избор на членове

...
ПП-ДБ внасят днес в парламента правила за избор на членове
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят правилата за работа на КПКОНПИ

ПП-ДБ внасят през днешния ден в Народното събрание правила за избор на членове на новата Комисия за противопоставяне на корупцията ( КПКОНПИ) . От обединението поканиха да създадат това дружно с сътрудниците си от ГЕРБ-СДС. Партията на Борисов обаче през днешния ден има партиен конгрес, на който ще бъде показано съглашението за коалиция , за което ПП-ДБ имат два дни да решат.

Ако те не го одобряват, тогава отиваме на предварителни избори , предизвести към този момент водачът на ГЕРБ.

" От през днешния ден няма орган, който да проверява корупция във властта. Причината е, че от 1 март отговарящата комисия за корупция (КПКОНПИ) се разделя на две - за лишаване на имущество и комисия за противопоставяне на корупцията. Съставът им обаче още не е запълнен. Промените бяха признати през септември 2023 година ", съобщи преди дни Христо Иванов.

На въпрос към Кирил Петков за какво показват датата 5 март, в случай че тогава ГЕРБ към този момент оповестиха, че това е денят, в който ще разискват вътрешнопартийно съдружното съглашение, Петков отвърна, че разпоредбите за работа на антикорупционния орган могат да бъдат импортирани и от екип адвокати.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР