ПП-ДБ представи кандидата си за кмет на Пловдив. Това е

...
ПП-ДБ представи кандидата си за кмет на Пловдив. Това е
Коментари Харесай

ПП-ДБ представи кандидата си за кмет на Пловдив

ПП-ДБ показа претендента си за кмет на Пловдив. Това е професор Ивайло Старибратов. Кандидатурата му беше показана на събитие на обединението в града.

„ Пловдив е град с интелигентни, можещи, знаещи и настоящи хора и заслужава образован, компетентен, можеш и настоящ кмет. Представям ви проф. Ивайло Старибратов, пловдивчанин, който познава града си и има качествата да го управлява “, разгласи Никола Минчев.

Лидерът на партията Бойко Борисов го разгласи на брифинг в града

Старибратов е депутат в 46-ото Народно заседание, определен от листата на ДБ в Пловдив. Той е заместник-председател на непрекъснатата парламентарна комисия по обучение и просвета. Член е на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Старибратов е учител във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, катедра Обучение по математика, информатика и ИТ. Има дълготраен опит в областта на образованието, като преподавател и шеф, както и като откривател и анализатор в нея.

ГЕРБ-СДС още не са показали своя претендент за София

През последните 10 години работи интензивно за проучване на цифровизация в образованието и администрацията. Член е на УС на „ Клъстер ИКТ Пловдив “ и член на УС на Съюза на математиците в България, ръководител на секцията на СМБ-Пловдив.

„ Човек, който е държавник преди да стане политик – това беше от огромните критерии, които гледахме, с цел да изберем идващия кмет на Пловдив. Сигурен съм, че Ивайло Старибратов ще бъде идващият кмет. Като един от най-хубавите професори по математика той към този момент е преподавал на над 10 000 младежи. Духът и подемът на Пловдив зависят тъкмо от този човешки запас, който той към този момент е основал “, уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Той е депутат в 46-ото Народно заседание, определен от листата на “Демократична България ”

По думите на Петков Старибратов е дал работни места на над 100 000 души в индустриалната зона в Пловдив и е трансформирал образованието. 

„ През последните 15 години Пловдив имаше миг, в който претърпя известно развиване, до момента в който беше културна столица на Европа, само че по-късно стартира да се трансформира, Започна застой, успиване, че сме доста положителни и няма потребност се развиваме повече. Имам един-единствен приоритет – да създадем по-добър живота на пловдивчани и той да бъде по-лек и по-смислен “, съобщи претендентът за кмет проф. Старибратов.

По думите на Христо Иванов Пловдив е не просто град, а куза и от него може да стартира смяната на цялата страна. Според него градът ще стане втори център на национално развиване и по този начин ще се излезе от моноцентричността. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР