ПП/ДБ няма да вкара държавата в енергиен риск, нито ще

...
ПП/ДБ няма да вкара държавата в енергиен риск, нито ще
Коментари Харесай

ПП/ДБ няма да правят компромис с отмяната на дерогацията, дори правителството да падне

ПП/ДБ няма да вкара страната в енергиен риск, нито ще допусне цената на бензина да се качи. Ако това е цената на това държавно управление, подготвени сме да я платим . Не ни е боязън. Обещали сме на нашите гласоподаватели, че ще пазиме техните ползи. Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков в ефира на БиТиВи.

Той посочи, че по-рано през днешния ден по време на  некоалиционните сътрудници излезли от залата, а опозицията пък не се записала. ПП/ДБ единствени носят отговорност в тази страна, добави Петков.

Според него ГЕРБ към момента не могат да преглътнат, че са и на локалните избори. По думите му Движение за права и свободи и ГЕРБ са се консолидирали, работят като една партия и пробват да залагат политически клопки. Той бе безапелационен, че не е молил Бойко Борисов да поддържа Васил Терзиев в борбата за София. Съпредседателят удостовери, че двамата водачи са провели диалог, само че основател е бил Борисов.

Петков засегна и тематиката за днешното съвещание на. Той уточни, че са водени диалози с специалисти и службите по проблема с " Лукойл ". По думите му опита да се смъкна съветския нефт от 50% на 0 % е рискова и носи опасности. Депутатът акцентира, че " Лукойл " в никакъв случай не е работил единствено с неруски нефт, постоянно е имало комбинация.

Съпредседателят на Политическа партия разясни, че има една огромна въпросителна,  преди 1 март - дали рафинерията в Бургас ще може да продължи да работи. Според него това слага под въпрос и доставките на дизел и бензин до бензиностанциите. Той бе безапелационен, че дерогацията не може да бъде анулирана за три дни. За него сходен ход би бил безконтролен.
 ГЕРБ напуснаха Министерски съвет и новото болшинство на
ГЕРБ напуснаха Министерски съвет и новото болшинство на " Лукойл "

Надушиха ново болшинство да брани " Лукойл " и съветския нефт

Петков съобщи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са желали да заложат политически капан на държавното управление. Те желаят да сложат нереалистичен период, който ние да отхвърлим. Ако ние инцидентно се навием да ги подкрепим, цените ще скочат и ще има всеобщи митинги. Въпреки, че това е предложение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, кабинетът ще оберем негативите, добави той.

Кирил Петков акцентира, че " Лукойл " най-сетне си заплаща налозите в цялостен размер. До края на годината чакаме близо 400 млн, лева доходи от там . Махайки дерогацията те няма да има облага от която да заплащат налозите, посочи някогашният министър председател.

По отношение на изказванията за заобикаляне на дерогацията той уточни, че се ревизира дали всеки транспортен съд, пътуващ за Украйна, е стигнал там. Ако се откри, че това не е по този начин, ще има съществени наказания, добави Петков.

Той засегна и. По думите му когато става дума за стопанска система няма по-добър икономист от Асен Василев. Той съумя да реализира 3 недостиг, нужен за влизането в еврозоната, в това време да резервира и обществените заплащания. Когато Европа е на ръба на криза, е неточност. Такава политика не бихме подкрепили, това е нашата алена линия.
 И Денков приказва за тематиката
И Денков приказва за тематиката " Лукойл " като за политически капан

Няма несъгласия в ПП/ДБ по кое време да падне дерогацията на съветски петрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР