ПП-ДБ не може да даде подкрепа за първия мандат на

...
ПП-ДБ не може да даде подкрепа за първия мандат на
Коментари Харесай

Асен Василев след консултациите при Радев: Парламентът трябва да работи поне до 15 юни, за да има бюджет


ПП-ДБ не може да даде поддръжка за първия мандат на ГЕРБ-СДС, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков при консултациите на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ с президента Румен Радев.

Кирил Петков означи, че политическият съвет на ПП-ДБ е декларирал ясно, че не могат да дадат поддръжка за първия мандат на ГЕРБ-СДС. „ Слагаме явен стандарт в българската политика – това, което обещаваме преди изборите, да бъдат нашите дейности и след изборите “, съобщи Петков. И добави, че в случай че първият мандат не събере болшинство, от ПП-ДБ са подготвени да предложат ясна опция българският парламент да избере държавно управление с втория.

Кирил Петков акцентира, че държавно управление с втория мандат ще бъде водено от тъкмо същите цели – правосъдна промяна и опция да се проверява основния прокурор, КПКОНПИ, Шенген и еврозоната.

„ Целта на времето, което се дава, е да бъде образувано държавно управление “, изясни другият съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

“В Народното събрание успяхме да реализираме консолидация към един неоспорим дневен ред. Не става дума за безпринципни взаимни отстъпки, а за опцията да се осъществят огромни национални цели. Ясно е, че това възбужда сензитивност. И аз удостоверявам, че обединението ни е изцяло единна в това отношение. Можем да предложим и поемем отговорност за ръководството на страната единствено с втория мандат. Това не ни пречи да работим с съперниците си по съответни задания ”, сподели от своя страна Христо Иванов (ДБ).

Той прикани Радев да отпусне задоволително време, с цел да може Народното събрание да успее да одобри най-малко контрактуваната сред първите две политически сили законодателна стратегия.

„ Това, което дискутирахме, и президентът също сподели, е, че най-малко до 15 юни би трябвало да работи Народното събрание, с цел да може да бъде признат бюджет “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев на брифинг след консултациите при президента Румен Радев.

„ Макар и да няма кабинет, страната няма по какъв начин да остане без бюджет, без значение дали има или няма държавно управление, уточни той. Това се прибавя към основните цели, които към този момент бяха заложени в основата на работа на Народното събрание “, добави Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР