ПП-ДБ настоява дерогацията за петрола да остане до 1 март. Ако

...
ПП-ДБ настоява дерогацията за петрола да остане до 1 март. Ако
Коментари Харесай

Петков: Отпадане на дерогоцията преди 1 март ще доведе вдигане на цените, ГЕРБ и ДПС ни слагат капан

ПП-ДБ упорства дерогацията за петрола да остане до 1 март.

 

Ако дерогацията за съветски нефт падне преди 1 март, има действителен риск от повишение на цените на българския пазар и неустановеност на доставките. Това сподели пред публицисти Кирил Петков, след съвещанието на Съвета по сигурността при Министерски съвет, което бе напуснато авансово от представителите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

 

Движение за права и свободи и ГЕРБ се пробват да ни вкарат в политически капан. Няма да допуснем да се качат цените, нито да има неналичия на бензин и дизел, единствено тъй като някой се пробва да прави политически заигравки, изтъкна Кирил Петков.

 

Според него двете партии се надявали да се стигне до сюжета с високи цени и липса на горива, с цел да може виновността за това да бъде отнесена към държавното управление.

 

”Политическият капан е, в случай че ние сме виновни за българските жители и спазим периодите, които специалистите ни споделят, че са минимално теоритичните, да ни обвинят, че пазиме съветските ползи. А в случай че не сме виновни и гласуваме с тях и се качат цените на бензиностанцията, да бъде упрекнато държавното управление ”, уточни той.

 

„ Изчакахме всички отчети - на българските служби, на Министерството на стопанската система и на непрекъснатия представител на страната в " Лукойл ". Срокът от септември месец се удостовери като най-малък. Но най-малък период може да бъде евентуално 1 март ", безапелационен е съпредседателят на ПП-ДБ.

„ Става дума и за данъчни приходи в страната от близо 400 млн. до края на годината и сред 50 и 100 млн. до март месец. Не виждаме смисъл от 3-дневната дерогация, разясни той.

 

“Независимо от политическата реторика, която ще бъде изказана през идващите дни, ще отстояваме интереса на жителите. Твърдо сме " за " за прекратяването на паричните потоци към Путин, само че това не би трябвало да стане за сметка на българските жители ", добави той.

Срещата стартира в 8 ч. Тя бе свикана изключително от премиера Николай Денков. На нея трябваше да се разиска дали дерогацията за съветски недопечен нефт може да се приключи незабавно, каквото предложение внесоха от ГЕРБ в Народното събрание. Иначе срокът на дерогацията е до октомври 2024 година А пък министър председателят Денков позволи, че той може да се съкрати до март 2024 година По това време министър председател би трябвало да е Мария Габриел.

Представителите на ГЕРБ Десислава Атанасова и Делян Добрев напуснаха срещата по-рано след скандал. Малко по-късно ги последваха и депутатите от Движение за права и свободи.

" Коалицията Путин е реалност. Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски на конференция в Министерски съвет по адрес на групите на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР