ПП-ДБ канят партньорите си от ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила

...
ПП-ДБ канят партньорите си от ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила
Коментари Харесай

ПП-ДБ канят ГЕРБ да внесат заедно правила за избор на антикорупционната комисия

ПП-ДБ канят сътрудниците си от ГЕРБ-СДС да внесат дружно правила за избор на Комисия за противопоставяне на корупцията. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Кирил Петков, съпредседател парламентарната група ПП-ДБ.
Петков подсети, че антикорупционният закон е признат преди пет месеца, а към момента няма определен орган.
През септември предходната година Народното събрание одобри законови промени, с които раздели на две звена КПКОНПИ – едното за битка с корупцията, а другото – за  отнемане на нелегално добито имущество.
„ Днес чухме покана от Борисов, че ни кани и за Комисия за защита на конкуренцията. Аз съм удовлетворен, че почваме да се движим в вярната посока, само че в тази ситуация не е концепцията да сменим една майка с друга майка, а да създадем транспарантен развой. В случая с Комисия за защита на конкуренцията - да създадем смяна в закона, тъй че да няма самовластие на ръководителя, а да създадем по този начин, че българският жител да знае, че всички цени и публични поръчки, утвърдени от Комисия за защита на конкуренцията, са направени по този начин, че да пазят публичния интерес ", разяснява Петков.
По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че е подготвен с съдружното съглашение, което ще предложи на ПП-ДБ, само че първо ще го покаже на съпратийците си на 5 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР