ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП.

...
ПП-ДБ изобщо не се проявили желание за разговори с БСП.
Коментари Харесай

Нинова: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ е предателство, БСП ще е опозиция

„ ПП-ДБ въобще не се показали предпочитание за диалози с Българска социалистическа партия. Те се договориха с ГЕРБ. Това е безпринципна коалиция. Това е най-голямото политическо изменничество през последните години в България “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова . Според нея тази коалиция е „ съединена от омерта и предпочитание за власт “ .

„ Това е коалиция, която да освободи Бойко Борисов от търсене на отговорност и няколко души от Политическа партия. Първите им поръчки са, че няма да се дадат имунитети на депутати, ще сменят регулаторните органи. Нямаше какво да питаме членовете на партията за мандата на ГЕРБ. В договарянията не се разбра какво държавно управление се предлага. Разговорите не бяха съществени, а целяха да се притиснат „ Продължаваме промяната-Демократична България “, разяснява Нинова пред „ bTV “. Според нея 49-ия парламент е трябвало да излъчи надпартиен кабинет . Тя акцентира, че Българска социалистическа партия ще е съпротива на държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ През всичките години не му клекнахме. Къде са АТАКА, АБВ, НФСБ, „ Патриоти “, РЗС? Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е завършил. Много преди Иван Гешев да излезе с тази конференция, ние предложихме друга структура на държавно управление – изваждане на пет задания, период на осъществяване, надпартиен министър председател и специалисти. Винаги сме били за оставката на Гешев, само че това, което се предлага не е решение на правосъдна промяна. Това ще налее безпорядък и неустановеност в правосъдната система. ПП-ДБ предлага основният прокурор да бъде проверява от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков оферират от арбитър “ , обясни Нинова. Тя е безапелационна:

„ Това е промяна. Няма задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и същинско правораздаване. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР