ПП/ДБ готвят фалшификация на изборите, злоупотребявайки с кодовете от машините

...
ПП/ДБ готвят фалшификация на изборите, злоупотребявайки с кодовете от машините
Коментари Харесай

В парламента преоткриха темата за машинното гласуване

ПП/ДБ готвят имитация на изборите, злоупотребявайки с кодовете от машините за гласоподаване.

Това обявиха от " ИТН " преди изключителното съвещание на Народното събрание, свикано поради желанието на ръководещите да отхвърлят дефинитивно върху Закона за енергетиката. От партията на Трифонов се позоваха на отчет на ДАНС, оповестен пред народните представители на ексклузивен председателски съвет по-рано през днешния ден. Веднага след тях горещата тематика разясниха и от ГЕРБ, а по-късно и от " Възраждане ".

" Имаше ексклузивен председателски съвет, пристигна отчет на ДАНС, в който излиза наяве, че на 25-и, два дни откакто ЦИК направи обществен така наречен хеш код на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и смъква информацията на флашка ", съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

И настоя - въпросният заместник-министър следва да бъде неотложно задържан, а на изборите в неделя не би трябвало никога да се гласоподава с машини.

С остра позиция по проблема излязоха и от най-голямата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ/СДС.

" Заместник-министър е правил снимане със личния си телефон и е прехвърлял на флаш памет процеса по генериране на код, откакто два дни преди този момент този развой е бил приключил и всички благоприятни условия за неговото определяне като логаритъм са били унищожени ", разгласи Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

И разясни - въпросният втори код следва да е скришен, като без него не могат да се вършат никакви промени в софтуера на машините, а по-късно кодът би трябвало да бъде погубен. Въпреки това въпросният заместник-министър Стойнов го е свалил нелегално, откакто наредил персонално подобен код да се генерира още веднъж, откакто към този момент е бил погубен.

" Това е голям по своите размери скандал ", отсече Атанасова. Именно заради това в Народното събрание ще се организира ексклузивен председателски съвет по тематиката, на която ще бъдат привикани представителите на ЦИК, известен е и президентът Радев.

Десислава Атанасова прикани ПП/ДБ да се разграничат изрично от заместник-министъра. А по какъв начин ще се проведат изборите - към момента неразбираемо.

" Към този миг не можем да кажем изрично по какъв начин ще стартира изборният развой. Сами разбирате, че ЦИК би трябвало да ни даде цялостна информация, както и ДАНС би трябвало да има повече информация какъв брой от машините са към този момент по места, до каква степен е стигнал този програмен продукт. "

Атанасова подлага на критика сътрудниците на ГЕРБ в " некоалицията " и поради за гласуването на отхвърлянето на президентското несъгласие върху Закона за енергетиката. Според нея отводът да се отхвърли ветото от страна на ПП/ДС е " безусловно непонятен ".

" Този закон е импортиран от Министерски съвет, на който мандатоносител са ПП/ДБ с министър председател Денков ", възмути се тя на протеста на ПП/ДБ.

Очаквано, изострен бе и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който настоя за неотложен арест на заместник-министъра Михаил Стойнов.  Освен това - би трябвало неотложно ЦИК да разгласи машинното гласоподаване на идния в неделя локален избор за невероятно.

" Машините явно се компрометираха след този отчет на ДАНС. И трето - държавното управление на Денков би трябвало да подаде мигновено оставка поради пробив в националната сигурност ", добави Костадинов.

Делян Пеевски разяснява проблема от името на парламентарната група на Движение за права и свободи. Според него изборите, в случай че не се откри решение да няма машини, ще бъдат касирани на всички места.  Ако няма разграничение от зам.-министъра търпението на Движение за права и свободи към държавното управление ще свърши.

По думите му това е нечувано в българската история. В момента може да се направи една огромна ала-бала в страната, посочи Пеевски и добави, че в общините на Движение за права и свободи се гласоподава с машини, само че въпросът е, че процесът би трябвало да бъде транспарантен и идентичен за всички. Пеевски чака ПП/ДБ да се разграничат от заместник-министъра на електронното ръководство и министър председателят незабавно освободи отрасловият зам.-министър. " Това е нечувано, някои желае да открадне изборите в България ", разяснява Пеевски.

Според него изборите са под знака на опорочаването. Пеевски чака и отговорите за Лукойл. В момента хората заплащат 3 лв., а би трябвало да заплащат 2.22 лева за литър гориво. Всеки ден Лукойл краде 78 стотинки, в случай че се гласоподаваха през днешния ден законите. Който отсъства от обединението Лукойл, значи е акцентира Пеевски.

Независимият депутат Радостин Василев пък отсече, че на процедура през днешния ден държавното управление е паднало и предстоят нови предварителни парламентарни избори. Трябва неотложно да бъде арестуван и разпитан заместник-министърът на електронното ръководство, настоя Василев, който е обезверен дали да гласоподава с машини на идните локални избори на 29 октомври.

" Слушах деликатно Десислава Атанасова и всичко това се случва поради отвратителната, грозна, корупционна сглобка на ГЕРБ и Политическа партия, в която динозавърът стъпка и тотално унищожи своя сътрудник ", безапелационен бе Радостин Василев. Според него може да се стигне до анулация на локалните избори единствено в случай че има опасност за националната сигурност.

Той счита, че без проблем с решение на ЦИК може да бъде анулирано машинното гласоподаване. ПП/ДБ поради своята алчност влезнали в коалиция с едни доста изкусни майстори на измамата. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " смачкаха машините и ги унищожиха, уточни Радостин Василев.

Той посочи, че в случай че се гласоподава единствено на хартия ГЕРБ и Движение за права и свободи ще печелят избори 100 години напред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР