Очаквам в предстоящата кампания за ЕП да чуем един съдържателен

...
Очаквам в предстоящата кампания за ЕП да чуем един съдържателен
Коментари Харесай

Радев иска да чуе разговор за бъдещето на България и Европа, а не черен PR

Очаквам в идната акция за Екологичен потенциал да чуем един изчерпателен спор за бъдещето на Европа. Това съобщи президентът Румен Радев в коментара си пред медиите откакто сервира цветя на паметника на Незнайния боец.

Нашите представители в Брюксел, съгласно него, би трябвало ясно да заявят по какъв начин ще отстояват задачите на Европейски Съюз, само че и огромните тематики за България. Искам да прикани всички партии да положат старания акцията за народен парламент да не заглушава и не измества изцяло дебата за бъдещето на Европа, акцентира той. Нашето общество чака един изчерпателен политически спор, разяснява още президентът и настоя за по-малко черен ПиАр и повече диалози за бъдещето на България. Крайно време е дневният ред на партиите да се срещне с дневния ред на обществото, разяснява още президентът.

Относно изборните резултати в РСМ Румен Радев отсече, че ще продължи да води открит и почтен разговор с управлението на РСМ. Винаги съм подкрепял европейската вероятност на РСМ, само че при съблюдаване правилата за добросъседство. Той настоя за промени в Конституцията на РСМ, ценене правата на македонските българи, смяна на учебниците, както и ценене на общото културно-историческото завещание.

Президентът ще продължи да работи с Австрия за пълноправното ни участие в Шенген. Правилната политика е спокоен звук, съгласно него.

Днес правният екип на Радев ще му показа мнение за Закона за хазарта и тогава ще издаде декрет.

Президентът и вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха венци през Паметника на Незнайния войник в София. По традиция след тази гала се издигат знамето на Европейски Съюз пред постройката на президентството. Румен Радев акцентира, че днешният 9 май е ден на респект и към ветераните от Втората международна война и хилядите българи, взели участие в тази война и тези, отдали живота си за рухването на нацизма. Румен Радев пожела още Европейски Съюз, който още по-силно и по-ефективно да работи за страните членки и продължава да гради своето единение върху демокрацията и морала. Той чака европейската общественост да се ангажира и по-активно със отбраната правата на българите от Западните Балкани.

На церемонията пред Паметника на Незнайния боец също по традиция пристигнаха съветски и български жители, които вземат участие в съветската самодейност " Безсмъртният полк ". Въпреки че в самата Руска федерация маршове няма да се състоят и самата самодейност за трета поредна година се организира публично онлайн, очевидно тя ще се състои в София. Така пред Незнайния боец и през днешния ден доминират съветските флагове. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР