ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в Народното събрание за

...
ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в Народното събрание за
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в НС за нова военна помощ за Украйна

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи внасят решение в Народното събрание за нова военна помощ за Украйна, съобщи БНР. Тя включва към 100 бронирани машини, измежду които БТР-и от складовете на Министерство на вътрешните работи. Всички те са с отпаднала нужда, изясни депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев:

 

" Това е техника, която е закупена по време на Възродителния развой, за която ние даваме много пари за предпазване и поддръжка и която в никакъв случай не е употребена от някогашните Вътрешни войски, в този момент Жандармерия, която не е част от армията. По-никакъв метод няма да нарушим боеспособността на Българската войска. И БТР-и, и друга техника ".

 

Ивайло Мирчев посочи, че въпросната бронирана техника е създадена преди 50-60 години и е в недобро техническо положение, само че по думите му, ще бъде потребна на Украйна:

 

" Става дума за самата техника, въоръжение плюс аварийни елементи. Не споделям, че не работи, а че е в положение, в което няма да е потребна на българската Жандармерия. На Украйна ще бъде потребна, тъй като украинците имат метод да създадат по този начин, че тази техника да им бъде потребна ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР