ПП-ДБ днес станаха поредните политици, след Възраждане“, които решиха, че

...
ПП-ДБ днес станаха поредните политици, след Възраждане“, които решиха, че
Коментари Харесай

Гоненето на журналисти явно се превръща в норма за политиците

ПП-ДБ през днешния ден станаха следващите политици, след „ Възраждане “, които взеха решение, че ще застанат единствено пред избрани медии и публицисти. Така Николай Караколев бе изблъскан със мощ от залата, до момента в който Асен Василев се опитваше да изясни за какво няма да вземат участие в съставянето на държавно управление и ниския си резултат пет дни след провеждането на изборите.

Ето и още от мненията по тематиката:

Флора Стратиева

Преди няколко дни, когато адресирах една много неприятна обстановка, в която бях изгонена от партийно събитие на “Възраждане ” в качеството си публицист, заявих, че кардиналната ми позиция е против гоненето на публицисти.

Няколко дни по-късно, виждам, че господин неизбежния Караколев също не е бил позволен до партийно събитие на ПП-ДБ от защита и ПР-и. Като човек в четвърти курс, към момента учещ публицистика, откровено ме тормози, че това отношение към медиите стартира да става процедура и един ден ще ми е всекидневие.

Нека го кажа още един път. Гоненето на публицисти - добри-лоши, хубави-грозни, послушни-провокативни, постоянно е погрешно.

Подозирам, че някои от вас в този момент ще излязат в мненията с аргумента “Ама този не е публицист, а измамник и подбудител ”. Ако фактически смятате, че това е добра теза, поучавам ви да си върнете ефира на Българска национална телевизия от изборната нощ, където ще чуете един политик да използва буквално същите думи по мой адрес.

Аз персонално не одобрявам господин Караколев още от времената му в Алфа ТВ. Не одобрявам и този нападателен жанр публицистика, който по-скоро я принизява и трансформира в обидна дума, в сравнение с в активност с публично потребно значение. Доколкото разбирам обаче, на тази конференция, господин Караколев е бил заставен да напусне без да е споделил безусловно нищо. Имайки поради, че безусловно преди една седмица аз получих сходно отношение (без физически някой да ме изблъсква), намирам за извънредно лицемерно просто да си замълча сега, единствено тъй като не става въпрос за мен, а за някой различен.

Никой не е задължен да търпи провокатори да му унищожават събитията, само че Караколев трябваше да бъде оставен да си зададе въпросите. В случай, че фактически бе трансформирал събитието в цирк, тогава към този момент с съответен мотив можеше да бъде помолен да напусне. Максимата “Виновен до доказване на противното ” не е в интерес на свободата на словото. Двойните стандарти също.

Ружа Райчева

Гоненето на публицисти очевидно се трансформира в норма за политиците. Вярно, че Николай Караколев мощно казано е публицист, само че през днешния ден имаше много грозна сцена в централата на ПП-ДБ. Някакви яки момчета го изблъскаха от залата, а извън няколко минути се чуваше побутване и кряскане, на фона на което Асен Василев продължи да приказва индиферентно. 

Сега - разбирам, че Караколев е подбудител и щеше да прави цирк, само че и това, което направиха охранителите с него не беше обикновено. Реално на влизането му в залата те започнаха да го блъскат, а той още не беше споделил нищо.

Някак си обаче, когато не става дума за хубавата Флора Стратиева, заобградена от мъжаги на конференция на Възраждане, хората не се трогват. Щом Караколев е изблъскан е ОК, щом са ПП-ДБ, значи е ОК...

Когато публицистите биват омаскарявани по този начин и изтласквани унизително  - по този начин пада репутацията на специалността, по този начин се трансформираме в хора, които могат да бъдат изблъскани и обиждани - просто ей по този начин.

Асен Генов  

Аз нямаше да изгоня Николай Караколев. Щях да го оставя да се навика, без да му обръщам внимание, до момента в който публицистите сами го изгонят от залата, пречейки им да си правят работата. Защо защитата или каквито са били там хората в залата, избраха да го изнесат принудително - това ще остане загадка за мен. С това си деяние ППДБ се сложиха до Костадинов и всяка защитна защита в тяхна изгода е безсмислена, безполезна и нездравословна.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР