Познаваме Елена Телбис от ролите ѝ в киното и в

...
Познаваме Елена Телбис от ролите ѝ в киното и в
Коментари Харесай

“На пръв поглед - Елена Телбис в търсене на справедливост в Prima Facie

Познаваме Елена Телбис от функциите ѝ в киното и в театъра, към които постоянно подхожда с доста отговорност. Защото е от актрисите, които избират посредством работата си да слагат значимите въпроси.
 “Глас ” с Антоанета Добрева - Нети е първият женски моноспектакъл на Театър “Българска войска ”
Антоанета Добрева - Нети сред възхищението, съперничеството и страховете

Актрисата влиза в ролята на Виктория Глас - дубльорката на оперната прима Мария Калас

Затова и не е особена изненада, че точно тя е главният мотор и основно настоящо лице в пиесата Prima Facie, която слага на фокус търсенето на смисъл в един живот без правдивост. Терминът Prima Facie ( " Прима Фацие " ) е юридически и значи " на пръв взор " ).

В премиерния за българската сцена моноспектакъл Елена Телбис влиза в ролята на младата адвокатка Теса Енслър, посветила живота си в работа на система, в която категорично има вяра. Главната героиня играе единствено по разпоредбите. Но в един миг животът ѝ се трансформира и същата тази система е призована от нея, с цел да въздаде правдивост. Оказва се невероятно.
 Снимка 658879

По подигравка на ориста животът на адвокатката се оказва лишен от правдивост. Но тя употребява професионалния си опит, с цел да открие от кое място произтича невъзможността за заслужено правосъдие. И намира храброст да се изправи пред всички и да приказва.

" От години слушаме по какъв начин по значимите въпроси " би трябвало да се приказва ". Говорим. Промяна отново няма. Тогава, може би, с изключение на да приказваме, би трябвало да стартираме и да действаме. Защото имаме потребност от правдивост. На пръв взор я има. Но единствено на пръв взор ", написа в анотацията на Prima Facie Елена Телбис.
 Снимка 658878

По новия си моноспектакъл актрисата не работи напълно сама. Нейн съветник е Светлана Янчева, а сценографията и костюмите са дело на Ванина Цандева. Преводът е на Радослав Петкашев.

Автор на Prima Facie е Сузи Милър, за която пиесата е дебют на " Бродуей " и " Уест енд ". Преди да стартира да се занимава с драматургия, тя е работила като юрист и се е сблъсквала от първо лице с това по какъв начин законът се употребява против дами, които са жертви на полови закононарушения.

Както проличава и по главната тематика, която визира, Prima Facie е модерна пиеса, като за първи път се играе през 2019 година в SBW Stables Theatre в Сидни. Миналата година дебютира на " Уест енд " и " Бродуей ". На американската сцена в ролята на адвокатката Теса е актрисата Джоди Комър, която прави своя дебют на " Бродуей " точно с Prima Facie. Британката взе участие в сериала " Убивайки Ийв " и филмите " Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър " и " Последният деул ".
 “Скрити лимонки ” с Неда Спасова и Станка Калчева - новото зрелище на Театър София
6 “Скрити лимонки ” - и хуморът, и нелепостите и истините за женската природа

Шест дами - шест истории за глупави провали и несбъднати упования

Премиерата на Prima Facie е на 29 и 30 март от 19:30 ч. в РЦСИ " Топлоцентрала ", а цялата информация за представлението е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР