Познавам по-голяма част от хората в тази зала. Вие сте

...
Познавам по-голяма част от хората в тази зала. Вие сте
Коментари Харесай

Асен Василев: На нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и да започнем да чистим

Познавам по-голяма част от хората в тази зала. Вие сте мои другари, уповавам се и вие да ме приемате като другар. Никога през живота си не съм си мислел, че ще стана член на партия, камо ли, че ще учредявам такава. Всичко стартира с един диалози, който имахме с Кирил (премиерът и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков - б. ред) доста от дълго време за това по какъв начин България може да бъде естествена и разрастваща се страна. Това сподели вицепремиерът и съпредседател на " Продължаваме промяната " пред учредителното заседание на партията в Пловдив, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Имаме си всичко – планини, морета, реки, само че всичко, което имаме, не го използваме. Не го използваме не тъй като сме по-глупави от другите, а тъй като една дребна група е присвоила властта и го употребява за лични цели. И тази дребна група по този начин е провела разпоредбите на играта, че или им помагаш да крадат, или напускаш страната. Тази политика изгони 800 000 индивида отвън страната в последните 10 година Това е най-голямата загуба за България, съобщи Василев.

Искахме да спрем и променим тъкмо тази политика. Затова скочихме в първия длъжностен кабинет като камикадзе. Хубавото е, че имаше едни задоволително луди 20 индивида, които скочиха с нас, без да знаят дали ще е сполучливо, дали има дъно, без да знаят дали няма да катастрофираме челно. Оказа се задоволително сполучливо, с цел да можем да съберем седем индивида на основаването на " Продължаваме промяната " няколко месеца по-късно. От седем индивида станахме един рейс хора, от един рейс хора стигнахме до 240 индивида в листите. Сега в тази зала сме към 1000 души и всеки един от нас съгласно мен е тук не с цел да усъвършенства личния си живот и личната си кариера, а всеки един тук е оставил един много по-спокоен живот с концепцията, че в случай че ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на идващото потомство, добави той.

За наслада или за жалост, на нас се падна достойнството да вземем огромните лопати, огромните гумени ботуши и фадромите и да стартираме да чистим. Истината е, че като стартираме да чистим, има нечистотия, тя хвърчи на всички места, виждаме я всеки ден, хората в Народното събрание се допират до нея всеки ден. Чистенето не е чиста работа, само че някой би трябвало да я свърши. В процеса на чистенето би трябвало да отпушим затлачени системи, които не работят от десетилетия. Това лишава доста време, доста кураж, доста нерви и изисква ужасно доста време и ужасно доста съидейници, уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".
Тук е моментът да благодаря на трите партии-мандатоносители, които също повярваха в нас и ни повериха техните партии, тъй че да можем да сме тук през днешния ден и да чистим дружно. Ние основаваме " Продължаваме промяната ". Много постоянно ме питат каква е философията на тази партия. Тя е доста елементарна - да си подредим страната, да я почистим и да я създадем такава, че да желаеме да живеем в България и да се гордеем с това, сподели още Асен Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР