„Познавах го чрез публични прояви във Велико Търново и чрез

...
„Познавах го чрез публични прояви във Велико Търново и чрез
Коментари Харесай

Цветанов отрече да е бил приятел с Петър Христов

„ Познавах го посредством обществени прояви във Велико Търново и посредством бизнеса. Не сме били персонални другари, познавахме се. Той беше непосредствен до всички, които желаеха да се развиват в България”, разяснява пред NOVA ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов връзките си с убития тази седмица предприемач Петър Христов.

„ Симпатизирал е на партията ни и извършил е гражданския си дълг. Не съм се интересувал от размерите и активността, която прави. Познанството ми с Христов е от момента, в който съм влезнал в политиката”, акцентира Цветанов.

Какво се знае за килъра на Христов

Борисов за стрелбата против данъчния: Ще им го върнем

Почина простреляният данъчен началник

„ Разкриването на едно такова тежко закононарушение не може да стане за един ден. Тук е имало сериозна подготовка, най-малко месеци. Аз съм очевидец на доста тежки закононарушения. Единственото, за което сме призовавали обществото, е да дадат време на органите да си свършат работата”, добави някогашният вътрешен министър.

„ Споделена е избрана сензитивна информация, която е съдействала за разкриването на тежки закононарушения в България. Във времето той е бил един от същинските радетели за синята концепция и за това, че Съюз на демократичните сили и демокрацията постоянно са били приоритет за него”, добави Цветанов и отхвърли Петър Христов да е имал каквито и да било политически упоритости.

„ Това, което можеше да се каже е, че са подхванати всички ограничения, с цел да бъде арестуван причинителя. В момента, в който върви едно следствие, сами разбирате, че да се внася някаква неизясненост, няма да е правилно. Главният прокурор самичък сподели, че има доста случаи, когато са подхванати нужните ограничения, с цел да се защитят чиновниците на държавата”, изясни Цветанов за друго знаково ликвидиране, това на Иво Стаменов, шеф на отдел „ Фискален контрол” в Национална агенция за приходите, който умря през вчерашния ден, откакто бе прострелян на 18 декември.

„ В момента има доста звена, които работят против корупцията. Събирането на всички тези звена в един орган ще сътвори съгласуваност. Не може да се споделя, че един орган, когато се употребява, той ще бъде употребен като бухалка”, уточни вторият човек в ГЕРБ за новия антикорупционен закон, признат от Народното събрание в петък.

За 100-те млн. лева, които министър председателят Бойко Борисов даде обещание на служителите на реда, Цветанов съобщи, че „ цялата тази отговорност, която пада върху системата за сигурност, е обвързвана с желанието ни да подобрим средата за работа. Премиерът беше доста явен – той сподели, че обезпечаване на спомагателен финансов запас, не значи че той го прави с цел да спре протестът”.

„ Не може ние като българи да не дадем нужното за идното председателство “, продължи водачът на ПГ на ГЕРБ, само че по-късно се поправи като съобщи, че приказва за „ парламентарното измерение на председателството, което стартира в България. Председателството е отговорност, от която всички българи би трябвало да се възползваме “, съобщи Цветанов.

„ Във връзка с председателството ще има доста сходни конфронтации”, акцентира той за сигналите за бомби в НДК и на Летище „ София” и добави: „ От името на държавното управление желаеме да се простим на българските жители, за неудобствата, които аргументи европредседателството”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР