Позната на двама от тримата българи, за които днес се

...
Позната на двама от тримата българи, за които днес се
Коментари Харесай

Позната на задържаните за руски шпионаж българи: Винаги съм усещала, че има нещо 

Позната на двама от тримата българи, за които през днешния ден се разбра, че са били арестувани във Великобритания за шпионаж в интерес на Русия, приказва пред bTV. По персонални съображения тя не желае да разкрива самоличността си.

Арестуваните са 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова. Те са работили и живели във Англия от години.

" Винаги сме били в другарски връзки, само че не сме засягали въпроси за бизнес и финанси. Но постоянно съм усещала, че има нещо – от диалози, от дочуто, от говорене с кодове, чести пътувания на графици. Винаги съм имала едно мислено “, споделя дамата.

Тя познава от доста години Катрин и Бисер, които са двойка. Гласувала е в секцията в Западен Лондон, в която двамата са били членове на СИК, когато има избори в България.

Нейна позната е работила за тях. По думите ѝ двамата са транспортирали " неприятни хора “ до разнообразни дестинации, най-вече Западни Балкани и Близкия Изток.

Бисер Джамбазов и Катрин Иванова се откриват във Англия преди към 10 години. Двамата  управляват публичната организация Българска обществена платформа, която дава услуги на български жители, в това число и езикови курсове. 

Очаква се тримата обвинени да бъдат изправени пред съда в Лондон, само че сега е ясно, че за последно са били пред арбитър на 31 юли. Разследване за закононарушения против страната против тях се води и у нас от Софийската градска прокуратура. Сигналът е подаден в началото на годината от проверяващия публицист Христо Грозев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР