Позицията на министър-председателя по отношение на Северна Македония е безобразно

...
Позицията на министър-председателя по отношение на Северна Македония е безобразно
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Петков е напълно неподготвен и обидно неграмотен по темата за Северна Македония

Позицията на министър-председателя във връзка с Северна Македония е безобразно безотговорна, споделям го с голямо оскърбление.

Това съобщи в изявление за предаването „ Нещо повече “ “ по стратегия „ Хоризонт “ на заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки:

Истината е, че президентът доста рационално направи тази забележка (бел.ред. – че министър председателят е прибързал с визитата в РСМ). Министър-председателят е изцяло неопитен и обидно необразован по тематиката за Северна Македония. Има доста други тематики, по които не бих бил толкоз изострен, само че това е безконтролно по тази значима за България тематика.

Министър-председателят показва извънредно безсрамно незнание и неуважение към македонските българи, което е скандално. Той се пробва да си откупи време от тези, които са „ врачували “ на неговото министър-председателство, като се пробва да заобиколи една извънредно значима за българския народ тематика. Под кои са „ врачували “ имам поради редица посолства на страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати, които неправилно мислят, че могат да избегнат въздействието на Русия като одобряват бързо Македония в Европейския съюз, изясни Джамбазки.

Ангел Джамбазки разяснява и тематиката за изказванието на македонските служби, че от службите в Югославия при посещаване от обменна стратегия за студенти в края на 80-те години в Скопие:

При всички положения информацията е безусловно и изрично подправена. Такова изказване е меко казано смешно. Преди няколко години в Република Северна Македония беше извършена лустрация, бяха извадени и отворени архивите на УДБК, на ДБК. Мислите ли, че в случай че е имало даже сходен опит за вербовка, той нямаше да излезе в годините обратно, когато Красимир Каракачанов беше вицепремиер и министър на защитата или в по-ранни години. Това е безусловно безразсъден опит за вкарване на някакъв следващ скандал.

Но едно е несъмнено, службите на някогашна Югославия преглеждат Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов като максимален техен проблем за прокарването на антибългарската линия на промакедонския шовинизъм, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР