Позицията на Германия относно доставките на руски петрол и газ

...
Позицията на Германия относно доставките на руски петрол и газ
Коментари Харесай

Германия заяви, че не е готовa за рязък отказ от руския петрол и газ

Позицията на Германия по отношение на доставките на съветски нефт и газ не се е трансформирала - Берлин няма да може да се откаже за една нощ. Това съобщи в понеделник представителят на немския кабинет Щефен Хебещрайт, отговаряйки на въпроса дали Европейски Съюз може да наложи ембарго върху съветския нефт.

„ Правителството, както и до момента, е уверено, че не може да откаже “ вноса на нефт, сподели той. „ Това е позицията на федералното държавно управление и, доколкото знам, нищо не се е трансформирало “, добави Хебещрайт.

По-рано представители на немското държавно управление обявиха, че работят за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия, само че не могат да изоставят ресурсите от Руската федерация за една нощ.

В понеделник Ройтерс заяви, базирайки се на дипломатически източници, че Европейският съюз работи по пети кръг от наказания против Русия във връзка със събитията в Украйна. По-специално дипломати от Европейски Съюз споделиха пред организацията, че балтийските страни, в това число Литва, упорстват за петролно ембарго против Москва. Германия предизвестява да не се вършат прибързани стъпки, защото цените на силата в Европа са високи и биха могли да се покачат несъразмерно.

Министър-председателят на Холандия Рюте сподели, че Европейски Съюз е изцяло подвластен от доставките на съветски нефт и газ, а Песков предизвести, че вероятно ембарго върху съветския нефт ще „ засегне всички “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР