Позицията на американския президент Доналд Тръмп, относно изграждането на стената

...
Позицията на американския президент Доналд Тръмп, относно изграждането на стената
Коментари Харесай

Тръмп е убеден, че ще получи пари от Мексико, но не и от правителството на страната


Позицията на американския президент Доналд Тръмп, по отношение на построяването на стената на границата с Мексико, се е трансформирала. Сега той има вяра, че може да получи финансиране за построяването, само че не и непосредствено от управляващите в Мексико. Това разкри в изявление за телевизионния канал "Фокс Нюз" ръководителят на административния уред на Белия дом Джон Кели.

Той означи, че още по време на президентската конкуренция Тръмп е трансформирал "възгледите си по редица въпроси", в това число и за проекта за строителството на стена. В тази връзка Кели показа, че голям брой специалисти са декларирали, че поради особеностите на ландшафта по границата сред Съединени американски щати и Мексико "изграждането на стена е нереалистично".

На въпрос дали въпреки всичко Тръмп има намерение да събере средства за построяването на бариерата от управляващите в Мексико, Кели разгласи: "Имаме някои хрумвания за визовите такси и по какъв начин те ще се отразят върху стопанската система ни при променените условия на НАФТА. Възможно е посредством тях или по различен метод да получим пари от Мексико, само че те едва ли ще бъдат предоставени от държавното управление."

В изявлението си за медията Кели акцентира още, че измененията в желанията на Тръмп се дължат на осъзнаването му, че "това да води изборна акция и да ръководи (страна) са две напълно разнообразни неща". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР