Позициите на президента Румен Радев (по отношение на войната в

...
Позициите на президента Румен Радев (по отношение на войната в
Коментари Харесай

Калоян Велчев: Позициите на Радев за Украйна са непоследователни и неубедителни

" Позициите на президента Румен Радев (по отношение на войната в Украйна и отбранителните качества на България - бел. ред.) ми се костват непоследователни и неубедителни. Получавам някакво дежавю с позицията на министъра на защитата Стефан Янев. Разбира се, държавното управление няма по какъв начин да смени президента.... Радев би следвало да заема по-смели и по-отговорни позиции. Пред него няма избирателен календар, който да го лимитира ".

Този коментар направи пред БНР политологът Калоян Велчев.

Той напомни, че президентът в първите дни на съветската инвазия в Украйна е изказал мнение, осъждащо спора, след което е минал през " едни колоритни хрумвания " България да се трансформира в терен на договаряния сред Москва и Киев, което съгласно политолога е било за " имиджова стабилизация на Радев в проруските среди в българското общество ".

" През годините, откогато имаме първия директно определен български президент, президентската институция постоянно е била стожер на цивилизационния избор на България, постоянно е провеждала стъпките по нашия европейски път.... Сега имаме някаква неубедителност в това отношение и това разсънва въпроси ", акцентира Велчев.

Според политолога може би има почва за предварителни парламентарни избори у нас, защото има доста рецесии и доста неодобрение в обществото:

" Може да се разсънят тъмни сили, които да провокират избори. Може би е допустимо и да се роди по-добро болшинство, само че аз нямам доверие, че в този момент е моментът да обсъждаме този въпрос. Би трябвало да дадем най-малко малко заем на доверие на това държавно управление да опита да се оправи с всички рецесии, които са на хоризонта ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР