Позициите на ген. Атанас Атанасов май отслабват в коалицията ПП-ДБ.

...
Позициите на ген. Атанас Атанасов май отслабват в коалицията ПП-ДБ.
Коментари Харесай

А щеше да е шеф на НС: Отсвириха ген. Атанасов, няма да води листа за новия парламент

Позициите на ген. Атанас Атанасов май отслабват в обединението ПП-ДБ. Шефът на ДСБ няма да е лидер на листа за новия 50-и Народното събрание. Всъщност много знакови лица минават на назад във времето в изборните описи. Пренареждането е главно при хората от “Демократична България ”. 

Отстъплението на Атанасов стана ясно от  листата с водачите, изпратен от пресцентъра на групировката, която се записва за присъединяване в изборите последна от парламентарните партии. На предишните избори ген. Миналия път Атанасов беше лидер в Кърджали, само че обединението не взе мандат оттова. Той влезе в Народното събрание от листата в 23-и МИР, където беше втори. Сега в Кърджали повежда Радослав Милев - предприемач, има частна верига заведения и хотели, той е екссъветник  в Кърджали.

Доскорошният началник на “Зелено придвижване ” Владислав Панев пък въобще не попада в листите. Той напусна Зелените поради решението против общото явяване на изборите с ПП-ДБ. Зелените бяха третата групировка в дясната коалиция с изключение на ДСБ и “Да, България ”.  В Търговище пък лидер още веднъж ще бъде Илина Мутафчиева, която преди няколко месеца напусна “Зелено придвижване ” и очевидно е решила да остане с ПП-ДБ.

Назад минава някогашният вътрешен министър Бойко Рашков, който през април м.г. оглавяваше листата на ПП-ДБ в Перник.

Уволнената от служебния кабинет регионална шефка на София Вяра Тодева, която позволи и провежда демонтирането на Паметника на Съветската войска, пък влиза в две от софийските листи.

Евролистата, както се знае, води Никола Минчев, който стана любимец на доста гласоподаватели, откакто бе свален от председателския пост на Народното събрание.

Втори след него е Стефан Тафров от " Да, България ", а на трето и четвърто място са сложени Даниел Лорер и Деница Симеонова от Политическа партия. Настоящият евродепутат от ДСБ Радан Кънев е пети, а Христо Петров-Хазарта - шести. За Политическа партия - Демократична България е особено, че гласоподавателите им гласоподават с преференции, което значи, че на вота листата може да бъде пренаредена.

ТЕМА преди 2 часа 1743 преди 3 часа 639 преди 6 часа 2696
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР