Позициите, които и двамата кандидати за канцлер на Германия –

...
Позициите, които и двамата кандидати за канцлер на Германия –
Коментари Харесай

Кого ще избере германският избирател – Ангела Меркел или Мартин Шулц?

Позициите, които и двамата претенденти за канцлер на Германия – Ангела Меркел и Мартин Шулц, показаха в телевизионния двубой, са познати. С нищо не изненадаха и не впечатлиха. Това разяснява в предаването „ Тази сутрин” журналистът от bTV Кристина Баксанова.

„ Интересният миг беше, че тематиките, по които разговаряха – миграция, външна политика, обществено тъждество и вътрешна политика, не участваха в предизборните им тактики, т.е. на срещите с гласоподавателите тези тематики бяха избягвани”, означи тя.

Баксанова добави, че четирите тематики са били избрани от публицистите, а не от политическите централи.

--> „ Сблъскването на двамата водещи претенденти е кулминационната точка на акцията. Това е единственият път, в който водачите на конкуриращите се за първото място партии застават един против различен. За публиката това е опция освен да добие усещане какъв брой способен е претендентът, само че и да развие благосклонността си, тъй като в последна сметка хората избират по симпатия”, разяснява в предаването и Мария Стоянова от Съвет за електронни медии, която е била дълготраен сътрудник в Берлин.

По думите й за немската аудитория Шулц е чужд. „ Той е ръководителят на Екологичен потенциал и човек, който от 1994 година е бил народен представител в Екологичен потенциал. Той не е бил големина на немската вътрешнополитическа сцена. За него беше късмет гласоподавателите да го опознаят”, сподели Стоянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР