Позиции на украинската армия са поразени с тежки вакуумни бомби.

...
Позиции на украинската армия са поразени с тежки вакуумни бомби.
Коментари Харесай

Разрушителни вакуумни бомби удариха за първи път позиции на ВСУ

Позиции на украинската войска са изумени с тежки вакуумни бомби.

В резултат на потреблението на тези муниции живата мощ, бойната техника и укреплението на въоръжените сили на Украйна претърпяха извънредно огромни вреди.

Към днешна дата това е първият изразен случай на потребление на вакуумни бомби напоследък, макар че по-рано такава информация към този момент се появи, само че не беше публично доказана, пишат осведомителни организации.

„ В Херсонска област съветските Върховен касационен съд са работили с вакуумни бомби по цели. Авиацията стартира да работи доста по-активно по целия фронт, нанасяйки удари както по скупчването на жива мощ и техника, по този начин и по складовете с гориво, муниции и доста други “, споделя Кирил Федоров.

Журналисти получиха на свое разположение видеозаписи, показващи потреблението на термобарични муниции и планиращи авиобомби против украински боен личен състав, само че до момента не се оповестява за офанзиви с вакуумни бомби.

ДОСИЕ:

На 1 септември 2007 година в Русия беше сполучливо тествано най-мощното неядрено оръжие в света.

Стратегическият бомбардировач Ту-160 хвърли бомба с тегло 7,1 тона и потенциал от към 40 тона в TNT еквивалент с обезпечен радиус на заличаване на всички живи същества от повече от триста метра. В Русия този арсенал беше наименуван " Баща на всички бомби ".

Разработването и тестването на арсенал, наименуван " Бащата на всички бомби ", е отговорът на Русия на Съединени американски щати. До този миг за най-мощните неядрени муниции се смяташе американската бомба GBU-43В MOAB, която самите разработчици нарекоха „ Майката на всички бомби “.

Руският " баща " надмина " майката " във всички връзки. Вярно е, че американските муниции не принадлежат към класа на вакуумните муниции - това е най-обикновената противопехотна мина.

Днес оръжието с обемна детонация е второто най-мощно след нуклеарното. На какво се основава правилото му на деяние? Какво избухливо вещество прави вакуумните бомби равни по мощ на термоядрените чудовища?

Вакуумните бомби, известни също като бомби с понижено налягане или бомби с кумулативен резултат, употребяват вакуум за генериране на разрушителна мощ.

Тези бомби са сходни по дизайн на термобаричните бомби и съдържат гориво и окислител, които експлодират вътре в кух корпус, създавайки зона с ниско налягане.

Това води до въздушна вълна, която унищожава всичко към себе си, в това число здания, транспортни средства и вражеска жива мощ.

Вакуумните бомби се смятат за един от най-разрушителните типове муниции и могат да причинят големи вреди в необятен диапазон.

Ако се съпостави ударната вълна на елементарна и вакуумна бомба, то резултатът от първата наподобява на удар на камион по човек, а на втората по какъв начин валяк премазва човек и даже стопира върху него.

Превод БЛИЦ

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР