Позитивни на коронавирус медицински сестри се извикват на работа в

...
Позитивни на коронавирус медицински сестри се извикват на работа в
Коментари Харесай

Заради недостиг на персонал: Медици с COVID-19 се връщат на работа в Австралия


Позитивни на ковид медицински сестри се извикват на работа в лечебни заведения в Нов Южен Уелс - в нарушаване на здравните протоколи на щата - защото шефовете на лечебни заведения прибягват до обезверени ограничения, с цел да обезпечат личен състав в заведенията , които се гърчат под въздействието на епидемията от Омикрон.

С „ Гардиън “ от Австралия се свързаха голям брой медицински сестри, работещи в няколко лечебни заведения в щата, които са разтревожени, че работят дружно с ковидопозитивни сътрудници , до момента в който 2500 здравни служащи са в изолираност в Нов Южен Уелс.

Държавните лечебни заведения обгръщат три локални здравни региона в Нов Южен Уелс и включват огромни лечебни заведения в Сидни и по-малки районни заведения.

Всички медицински сестри споделят, че през последните дни са получили импровизирано устно позволение от своите лечебни заведения позитивните на Коронавирус медицински сестри да пресечен наложителната изолираност и да работят , при изискване че са безсимптомни и носят персонални защитни средства. Въпреки това някои от тях настояват, че са виждали в отделенията сестри, позитивни за ковид, с явни признаци като кашлица и кихане.

В една от лечебните заведения в Сидни позитивните медицински сестри са били лимитирани да работят в COVID-отделения. В други лечебни заведения обаче медицинските сестри обявиха, че са лекували пациенти, които не са с ковид, както и са взаимодействали с COVID-негативен личен състав.

" Бог да помогне на всеки пациент, който не е притежател на COVID-19, в болница сега ", споделя една от медицинските сестри.

Meдиците желаеха имената и работодателите им да останат поверителни, с цел да се избегне идентифицирането им .

Разкритието идва дни откакто стана ясно, че държавните лечебни заведения в Нов Южен Уелс, в които има сериозен дефицит на личен състав, възнамеряват да вземат медицински сестри от чужбина .

Отчаяните опити да се вземат нещата под надзор включват също по този начин шефове, които молят локалния личен състав да анулира отпуските си и оферират дневни тласъци от 250 $. Болница даже предлага на медицинските сестри 823 $ седмично към заплатата им, с цел да работят през януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР