Поземлен имот в район Оборище на ул. Васил Друмев №53

...
Поземлен имот в район Оборище на ул. Васил Друмев №53
Коментари Харесай

Строят нова детска градина на мястото на пазар Подуяне |

Поземлен парцел в регион " Оборище " на ул. " Васил Друмев " №53 да бъде изваден от актива на общинското сдружение Пазари " Север ", с цел да се употребява за създаване на нова детска градина за 8 групи. 

Предложението е на зам.-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев от ГЕРБ ще бъде гласувано на съвещанието на Столичния общински съвет утре. 

На въпросния терен от близо 5000 кв. м сега се намира пазар " Подуяне ", чийто сграден фонд е мощно амортизиран. Активният ден за търговците е събота, а през останалото време пазарът е едва посещаван от клиенти. От съществуващите 96 павилиона и маси, отдадени чартърен са едвам 23 броя или 24%. В бизнес проекта на сдружението за т.г. не са планувани вложения за възобновяване на пазара.

След изясняване на правния статут на парцела и направено техническо изследване от регион " Оборище ", мнението на експертите е, че теренът е подобаващ за създаване на нова детска градина. С това ще се подкрепи реализирането на желанията на Столична община за превъзмогване дефицита тук-там в общинските детски заведения. Възможно е бъдещата постройка да се зарежда с електрическа енергия от фотоволтаични панели, тъй че да се понижат бъдещите експлоатационни разноски, написа още в отчета на вносителите. 

Предложението е капиталът на Пазари " Север " ЕАД да се понижи със цената на въпросния парцел, който да се даде в благосъстоятелност на Столична община за планиране и създаване на нова детска градина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР