Поздравявам всички сънародници, които не се поддадоха на паниката и

...
Поздравявам всички сънародници, които не се поддадоха на паниката и
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да търсим нашия общ интерес

" Поздравявам всички сънародници, които не се поддадоха на суматохата и пропагандата и демонстрираха не боязън, а отговорност в рецесията ", съобщи президентът на България Румен Радев в поздравлението си във връзка 9-ти май.
„ Отбелязваме две знаменателни дати за Европа – и Деня на успеха и Деня на Европа, само че тук сме първо да отдадем респект на нашите малко останали, само че почтени ветерани. Да не забравяме стотиците хиляди българи, взели присъединяване в най-кръвопролитната война, над 12 000 починали българи, с цел да има през днешния ден обединена, мирна, просперираща Европа. Поклон пред тяхната памет! “. Това сподели пред публицисти президентът, откакто сервира цветя на паметника на Незнайния войник, дружно с вицепрезидента Илияна Йотова.
На въпрос дали има разделяне в обществото за Деня на успеха и Деня на Европа, президентът отговори, че в този ден " нужно ни е по-скоро обединяване, тъй като двете дати са свързани . „ Без Деня на успеха, не можем да приказваме за Деня на Европа. Безспорен факт е, че този ден постави завършек на нацизма и Холокоста в Европа, с цел да има след това, несъмнено, и Деня на обединена и мирна Европа “, добави Радев.
Той напомни и взаимното изказване на президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин на 25.04.20 година във връзка 75 години от срещата на американската и руската армии на река Елба, която на процедура ознаменува края на нацистка Германия. „ Трябва да търсим за нас в тези сложни дни не чертаенето на нови разграничителни линии, а нашия общ интерес. Нямаме полза от разделяне, това не е в полза на Европа “, сподели президентът. В отговор на въпрос за измеренията на рецесията в България президентът уточни, че тя не е единствено здравна, а и обществена, визира икономическата сфера и не е изключено да докара и до политическа рецесия.
" Най-важното е да търсим това, което ни сплотява по този начин, че да можем да излезем по-силни, по-сплотени, по-отговорни за нашето бъдеще, за нашите жители. Поздравявам всички медици, обществени и транспортни служащи, работещите в областта на търговията, служители на реда, учители, които със неустрашимост и с големи старания направиха по този начин, че ние да преминем, уповавам се до сполучлив край, през това тестване, само че най-много да поздравя всички наши сънародници, които не се поддадоха на суматохата, на пропагандата. Проявиха не боязън, а отговорност в най-важното – персонална хигиена, физическа отдалеченост и най-много взаимност и отговорност към своите близки “, съобщи Румен Радев.
По мотив подготвяните промени в Закона за здравето президентът означи, че чака той бъде признат дефинитивно и импортиран в президентската институция, след което ще го разяснява. „ Знаете, че методът, по който се вършат законите в България, има все по-големи пороци. Неведнъж съм приказвал за това и моят апел е, когато се пишат такива значими закони, да се регистрира, че има Конституция, има и други закони, има надлежно и устав на българския парламент, който би трябвало да се съблюдава “, сподели президентът.
Румен Радев добави, че от дълго време е отправил обществен апел за повече бистрота в харченето на публични средства и това е изключително значимо в актуалната рецесия. „ Доверието се гради с бистрота, отчетност и отговорност. Не може да се излиза и да се споделя „ Ами ето, има бистрота, през вчерашния ден на съвещание на Министерски съвет разпределихме парите “. " Не, прозрачността е къде отива всеки лев от тези пари, по какви критерии, от кое място идват, кой ги харчи и на каква цена “ , съобщи в умозаключение Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР