Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като

...
Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като
Коментари Харесай

Служебният премиер Димитър Главчев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан Байрам

Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като им поисквам здраве, благополучие и благополучие! Това написа във Facebook профила си служебният министър председател.

„ Байрамът сплотява хората без значение от разликите по набожен или етнически принцип. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има потребност от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. Уважението към по-възрастните и най-много уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не трябва да не помни. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за опазване на родината ни от бедствия е обвързване на всеки. Това е най-малкото, което всеки може и е задължен да направи ”, добави Главчев.

Той акцентира, че Байрам е време за равносметка. Затова дано всеки от нас се опита да огледа себе си и да види какво е постигнал и какво е пропуснал, добави Главчев. „ Нека се поздравим, да зарадваме хората към нас и да се усмихнем! Това ще ни направи по-силни и по-щастливи. Да ви е цветущ Рамазан Байрам! ”, написа още служебният министър председател.

Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието. Ислямският календар следва етапите на луната, известни като лунен цикъл. В резултат на това свещеният за мюсюлманите месец Рамазан се пада почти 10 дни по-рано всяка година съгласно григорианския календар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР