Появи се уникална спътникова снимка, на която се вижда тропическият

...
Появи се уникална спътникова снимка, на която се вижда тропическият
Коментари Харесай

Циклонът „Фреди“ минути преди да „докосне“ бреговете на остров Мадагаскар

Появи се неповторима сателитна фотография , на която се вижда тропическият циклон " Фреди " минути преди да „ допре “ крайбрежията на остров Мадагаскар .  В тази позиция бурята е най-силна и има капацитет да се ускори до тропически циклон от 4-а категория. 

Причината за предстоящото ненадейно увеличаване са по-топлите води към Мадагаскар и положителните условия като да вземем за пример липса на срез напразно във височина, съобщи. На доста места температурата на водата там надминава 28-29 градуса по Целзий.

След като „ Фреди ” връхлетя остров Мадагаскар, той ще провокира неочаквани наводнения и свлачища в планинските региони. Очакват до 12-15 метрови талази, превалявания над 300 л/кв.м. и ураганни ветрове с ентусиазъм сред 180 и 220 км/ч.

Бурята ще прекоси остров Мадагаскар и ще се насочи към Мозамбик, където ще се стационира. Очакват се превалявания до 500-800 л/кв.м. и пагубни наводнения. 
Енергията на някогашната тропическа стихия ще усили екваториалната меланхолия, само че най-интересното съгласно анализите е, че тогавашната тропическата меланхолия „ Фреди ” ще продължи да съществува.

Обикновено тропическите стихии се разпадат, откакто връхлетят сушата, само че с помощта на падналите превалявания и по-влажният климат, те могат да регенерират. 
More recent view of Tropical Cyclone making landfall over, taken this afternoon at 14:00 UTC from our -9 satellite
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР