Появи се нов скандален запис, за който се смята, че

...
Появи се нов скандален запис, за който се смята, че
Коментари Харесай

Пак в света на записите: Взел ли е Борисов комисионна от кредит, заради който уволни Мавродиев?

Появи се нов абсурден запис, за който се счита, че съдържа изказвания на известния някогашен банкер и депутат , че някогашният премиер  е взел комисионна от заема на Българска банка за развиване за колекторската компания “С.Г. Груп ”, оповестява. Самият Ламбовски изрично отхвърля , че има подобен запис.
Записът е юридически в заведение и е бил предаден от източник, поискал анонимност. Според bird.bg събитието може да се датира след интервюто на Ламбовски за Миролюба Бенатова в предаването “Алтернативата ” от август 2020 година В това изявление той излага същите изказвания, които се чуват и в аудиозапис, само че има и някои нови детайлности, като да вземем за пример настоящата информация, че ББР е дала на компании, свързани с Делян Пеевски, заеми за 500 милиона. Това беше доказано публично от служебното държавно управление през последните дни.
 Стоян Мавродиев: Кредитът за 75 млн. лв. е контрактуван от дълго време, Борисов е бил измамен Стоян Мавродиев: Кредитът за 75 млн. лв. е контрактуван от дълго време, Борисов е бил измамен
„ Смятам, че министър председателят Борисов е бил съществено измамен от разбори, които са му предоставени за обстановката към заема от 75 благи...
Напълно ново е обаче изказванието, че Борисов е взел пари от заема от 75 милиона даден на “СГ Груп ”. “Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%? ”, пита гласът, за който се твърди, че е на Ламбовски. Скандалът избухна предходната пролет, откакто стана ясно, че водената от Стоян Мавродиев банка е дала 75 млн. лв. заем на СГ ГРУП, която съгласно bTV е обвързвана с колекторска активност. След измененията в Закона за изключителното състояние, колекторските компании не са лимитирани във опциите да търсят събирания по вземания, в случай че не са регистрирани по Закона за кредитните институции, а са да вземем за пример комерсиално сдружение. Обяснението на ББР беше, че с тази договорка се разрешавало на две български банки да се отърват от неприятни портфейли с заеми. Едната от тях е Общинска банка, съгласно самия Мавродиев. Бурната социална реакция накара Борисов да смени управлението на Българска банка за развиване. Отстраненият шеф Стоян Мавродиев тогава разяснява, че министър председателят е бил измамен. 
“Ако помниш утринната конференция на бате ти Бойко, а за какво не ме питате за ББР, дето даде на СГ ГРУП нали там колекторска такова… ето в този момент, по този начин, цялото управление, за какво? Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%? Обаче видя, че към него нещата има и могат да бъдат еди-какво си… Но най-малко не го заключиха, към този момент ”, се чува да споделя гласът, за който се твърди, че е на Ламбовски. 
В записа се разясняват и други известни лица като Пепи Еврото – “един от най-големите уреждачи ”, който изгубил благоволението на “Делянчо ” и щели да го “закопчаят ” тъй като не си бил извършил уговорките. Самият “Делянчо ” също имал проблеми. Тази прогноза на Ламбовски досега не се е сбъднала.
Потърсен по телефона от bird.bg Димитър Ламбовски отхвърля изрично да е приказвал за комисионна , получена от Бойко Борисов. Той отхвърля и че в обясненията си дадени в Столична дирекция на вътрешните работи по сигнал на Стоян Мавродиев против него е писал за любовницата на Борисов. След като се среща с транскрипцията на записа той декларира: “ Няма подобен запис. Който твърди, че има, да го потвърждава ”.
 Бойко Борисов: Разпоредих директорският ръб на ББР неотложно да бъде уволнен Бойко Борисов: Разпоредих директорският ръб на ББР неотложно да бъде уволнен
Министърът-принципал да привиква ръб и да освобождава всичко в нея. Така Бойко Борисов разяснява тематиката " Българска банка за развиване " (Б...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР