Появи се доказателство, че човешки крак не е стъпвал на

...
Появи се доказателство, че човешки крак не е стъпвал на
Коментари Харесай

Появи се доказателство, че човешки крак не е стъпвал на Луната


Появи се доказателство, че човешки крайник не е стъпвал на Луната. Архиви завъртяха на 180 градуса визията за невероятното достижение.
Твърдението, че човек в никакъв случай не е стъпвал на Луната не дава мира на феновете на теории на конспирациите. Наскоро архивно видео от излитането на Аполо 17 от повърхността на спътника гръмна в мрежата.
На фрагментите се вижда по какъв начин лунният модул на НАСА се издига от повърхността на Луната, оставяйки след себе си един от участниците в задачата. Това, съгласно феновете на тайни теории, потвърждава, че
цялото кацане на Луната е било режисирано.
Архивираното видео се появи в края на януари 2024 година в обществената мрежа X. На него се вижда по какъв начин астронавтите от Аполо 17 изхвърчат от повърхността на Луната на 14 декември 1972 година Коментаторите бяха сюрпризирани, че излитането на галактическия транспортен съд е снимано извън, а не от бордова камера
и от това, че кадърът не е неподвижен.
Ето за какво теоретиците на конспирацията повдигнаха въпроса „ Кой е останал на Луната, с цел да снима това? “, предполагайки, че единствено човек-оператор, който е бил на Луната, може да запечата излитането.

This is Apollo 17 lifting off from the Moon on December 14, 1972 

— Historic Vids (@historyinmemes) 

Както обяснява изданието Snopes, теоретиците на конспирацията още веднъж бъркат. Заснемането на Луната е осъществено благодарение на система от камери, известна като наземна телевизионна апаратура (GCTA). Тя била конфигурирана на луноход, паркиран на несъмнено разстояние от лунния модул. Самите камери се

управлявали от оператори, ситуирани на Земята.

В прочут смисъл те трябвало да работят на сляпо, защото има закъснение сред момента, в който сигналът е изпратен от оператора на Земята, и когато е получен от устройството на Луната.

Известно е, че „ оператор “ на Земята е бил диспечер на НАСА на име Едуард Фандъл, който изяснява в детайли по какъв начин е осъществена интервенцията в изявление от 2000 година

„ Снимката, която виждате, беше направена въобще,

без да я виждам. Нямаше гледане и никакво деяние с тази снимка… Всъщност изпратих първата команда три секунди преди началото. И всяка команда беше написана по сюжет и всичко, което правех, беше да гледам часовника си и да адресирам команди “, каза Фандъл.

Видеото на изстрелването на Аполо 17 от Луната направило Фандъл много известен в медиите, давайки му прякора „ Капитан Видео “.

Производството и употребата на GCTA

било значително достижение, включващо научния прогрес в системите за радиопредаване, технологията на камерата и преобразуването на изображения, написа obozrevatel.

НАСА подписа контракт с компанията за електроника RCA за основаване на цветна видеосистема, която може да бъде конфигурирана на стойка или роувър и ръководена отдалечено от Земята. GCTA е употребен за първи път на Аполо 15.

Но нито по време на 15-та, нито по време на 16-та задача не било възможно да се направи сполучливо видео на излитането на галактическия транспортен съд.



* Източник: GlasNews
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР