Появата на тези малки насекоми във вашия дом може да

...
Появата на тези малки насекоми във вашия дом може да
Коментари Харесай

Отървете се от мравките във вашия дом бързо и лесно

Появата на тези дребни инсекти във вашия дом може да бъде сериозен и доста противен проблем. Мравките се промъкват в домовете, с цел да намерят храна. Тъй като за тях няма разлика сред продуктите от вашата кошница с плодове и  боклука, тези инсекти могат доста да разклатят чистотата във вашия апартамент.

Да се отървете от мравките от време на време е доста мъчно, тъй като гнездото им може да бъде не надалеч от вкъщи ви.

1 способ. Едно от най-ефективните средства за битка с мравките е стръвта с борна киселина. За да я извършите ви би трябвало яйчен жълтък (сварен), разбъркан с нещо сладко, да вземем за пример, мед или захар. Някои хора прибавят конфитюр. Към тази примес прибавете 20 грама борна киселина. След това би трябвало да извършите дребни топчета от сместа и да ги поставите на “подозрителните ” места. В един ден ще видите доста мъртви инсекти.

2 способ. Ефективно средство може да бъде лакомството от квас и захар.

3 способ. Мравките бягат от някои остри миризми, да вземем за пример, от миризмата на чесън, мента, камфор, тъй че в случай че не ви отблъсква този мирис, натрийте с няколко скилидки чесън всички ъгли.

4 способ. Утайката от кафе е рискова за мравките. Самата тя не ги притегля, само че може да е от интерес, когато я смесите със сладостен сок, сладко или захарен сироп. Това национално средство оказва помощ дейно да се отървете от всевъзможни мравки и инсекти.

Вижте още: Как да употребявате фолиото най-ефективно в кухнята?

5 способ. Капан от тиксо. Картон или тарелка облепете с двойно залепващо се тиксо и поставете нещо сладко по средата. Недостатъкът на този способ е, че единствено дребна част от мравките ще бъдат унищожени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР