Появата на бебето може да бъде най-щастливото събитие в живота

...
Появата на бебето може да бъде най-щастливото събитие в живота
Коментари Харесай

За нищо на света не оставяйте бебето да спи така

Появата на бебето може да бъде най-щастливото събитие в живота на една двойка, както и тяхна сбъдната фантазия. Покрай новия живот в дома стартират и новите паники на родителите. Всеки желае единствено най-хубавото за детето си, само че от време на време в устрема си да сме идеални родители позволяваме неточности. При това някои от тях са толкоз съществени, че могат да бъдат съдбовни.

" Спането в наклонена позиция, като да вземем за пример в  клатещ се стол, може да изложи бебетата на риск от задушаване ", оповестиха откриватели от английска благотворителна организация, чиято цел е попречване на непредвидени смъртни случаи в ранна детска възраст - Lullaby Trust.

Експертите обясниха, че  най-безопасният вид за бебетата е да спят по тил . В този случай детето би трябвало да бъде сложено на твърда повърхнина,  с цел да избегне инцидентно наклоняване на главата си напред . Тази позиция усилва риска от свиване на нежните дихателни пътища, което от своя страна усилва вероятността от синдром на неочаквана детска гибел.

 

 

Експертите от Lullaby Trust също предлагат да се уверите, че в креватчето няма  разхлабени чаршафи, одеяла или възглавници . Факт е, че някои бебета, които интензивно се движат в съня си, постоянно са склонни да дърпат плата над главите си, поясня Флагман.

Това води освен до риск от задушаване, ами и от заплаха бебетата да се задавят с плата. По същата причина  не се предлага изцяло да покривате детето с одеяло  - горният му борд не би трябвало да се намира над линията на раменете.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР