Повторни парламентарни избори в Киргизстан се планира да има на

...
Повторни парламентарни избори в Киргизстан се планира да има на
Коментари Харесай

В Киргизстан избират нов парламент на 20 декември, а президент на 17 януари

Повторни парламентарни избори в Киргизстан се възнамерява да има на 20 декември, заяви председателката на Централната изборна комисия на страната Нуржан Шайлдабекова, съобщи ТАСС.
Още по тематиката
" Повторни парламентарни избори ще се произведат в двумесечен период и ние ориентировъчно сме ги възнамерявали за 20 декември ", сподели тя.

Изборите на нов президент на страната пък може да бъдат създадени на 17 януари, добави председателката на ЦИК и уточни, че е нецелесъобразно да се съвместяват двата вота.

Същевременно Народното събрание на Киргизстан преглежда опцията за анулация на режима на изключителното състояние в страната, одобрен от него на 13 октомври.

Днес отдръпналият се от поста си президент на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков съобщи, че съвестта му пред Бог и пред народа на страната е чиста. Това изявление Жеенбеков направи пред Народното събрание.

Председателят на законодателния орган Канат Исаев пък сподели, че позицията на Жеенбеков заслужава почитание, защото след случилите се в страната събития и подадената от него оставка, той не е избягал от републиката.

Вчера Исаев съобщи, че няма да извършва отговорностите на президент, както е съгласно законите на страната. В този случай осъществяването им се поема от премиера Садир Жапаров, който Народното събрание избра по-рано тази седмица на поста. По-късно през днешния ден Жапаров ще направи послание към народа на Киргизстан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР