Повтарящата се практика на телефонни измами и размерът на щетите,

...
Повтарящата се практика на телефонни измами и размерът на щетите,
Коментари Харесай

Цацаров коментира успешната акция срещу телефонните измамници, прокуратурата ни предпазва с клипове

Повтарящата се процедура на телефонни измами и размерът на вредите, както и това че жертвите са най-уязвимите групи, ни демонстрира, че би трябвало с изключение на арести и систематични интервенции, да се поставят и старания за предварителна защита. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на разбиването на най-голямата група за телефонни измами на територията на България и Румъния на Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи.

" Необходим е систематичен метод ", съобщи той и добави, че в интервенцията в България и Румъния е употребен точно подобен.

Сотир Цацаров изясни, че са направени видеоклипове за предварителна защита на телефонните измами, които ще се излъчват по няколко малките екрани. Той прикани всички медии, които желаят, да се включат, като ги излъчват.

На националното заседание през днешния ден участват министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, зам. основният прокурор Иван Гешев, шефът на Групово дело " Национална полиция " гл. комисар Христо Терзийски, основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на Агенция " Митници " Георги Костов, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев.

В същото време от прокуратура оповестиха, че започват осведомителна акция за предварителна защита от телефонни измами, чиито жертви нормално са най-уязвимите групи от популацията. В рамките на акцията са направени осведомителни клипове, в които са употребявани действителни фрагменти от телевизионни излъчвания по тази тематика.

" Благодарим на медиите присъединили се в самодейността ", оповестяват от прокуратурата.

Клиповете (всеки с дълготрайност 30 сек. и 50 сек.) са със свободен достъп за всички медии, които решат да се включат в акцията, и са на уеб страницата на Прокуратура на Република България - www.prb.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР