Повръщането, което се явява в началото на бременността, за много

...
Повръщането, което се явява в началото на бременността, за много
Коментари Харесай

Повръщане от 3 до 25 пъти на ден в началото на бременността

Повръщането, което се явява при започване на бременността, за доста дами е симптом, че всичко е обикновено и наред. И към 50-60% от бъдещите майки имат този проблем. Ако лекарят реши, може да предложи биохимично проучване на кръвта и на урината и да предприеме някакво лекуване.

Токсикозата на бременността се среща в 3 степени
- При леката повръщането е не по-вече от 5 пъти в денонощие. Бъдещата майка може да отслабне с 2-3 кг, а анализът на кръвта и на урината не демонстрира отклонения.  В този случай лекарят изписва лекуване, само че дамата може да остане в дома си.

- При по-тежката втора степен лекуването е в болница. Жената повръща повече от 10 пъти за 24 часа, непрекъснато е замаяна, усеща уязвимост, а в урината може да има ацетон. Загубата на тегло е над 3 кг.

- Тежката степен на токсикоза е релативно рядка. При нея повръщанията са 20-25 пъти в денонощие, бременната не може да се храни, организмът ѝ бързо се обезводнява. Може да загуби 8-10 кг и повече от тежестта си. Обмяната на веществата се нарушава, анализът на урината демонстрира съществуване на ацетон и белтък.

Причините

Причините за токсикозата не са изцяло проучени. Една от хипотезите е, че през бременността работата на нервната система се пренастройва, а хормоналните равнища са променливи.
И един от хормоните - хорион гонадотропин, който е виновен за формиране на плацентата, е причина за повръщането. 

Роля има и имунната система. Организмът на бебето е „ непознато тяло “ и ембрионът има антигени, към които майката изявява защитна реакция. От значение са също по този начин генетиката, нарушеният продан на субстанции и дефицитът на витамини в организма на майката.
Стресът, проблеми със съня, неправилното хранене и пушенето също способстват и могат да отключат позивите за повръщане.
Затова лекарите предлагат – вярно хранене, чист въздух и пълностоен отдих за бъдещите майки.

8 съвета по какъв начин признаците могат да бъдат облекчени

Позивите за повръщане се усилват, в случай че стомахът е празен. Затова е добре бременната да хапва дребни порции храна, само че постоянно – да вземем за пример 5-6 пъти дневно.

При пробуждане заран е добре бременната да не бърза и да скача от леглото. Може да хапе нещо малко още, до момента в който си е в леглото.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР