Поводът за моето посещение на ГКПП „Капитан Андреево“ беше натрупаният

...
Поводът за моето посещение на ГКПП „Капитан Андреево“ беше натрупаният
Коментари Харесай

Демерджиев на границата заради трафик и заплахи срещу служители на БАБХ

Поводът за моето посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ беше насъбраният транспортен трафик, изключително във връзка с хладилните камиони, които не бяха обработвани ритмично. Трябваше да се вземат ограничения да се възвърне естествената проходимост на трасето. Това съобщи на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Днес пунктът към този момент работи обикновено. Демерджиев добави, че са заварили този проблем още с встъпването си в служба.

" Считано от втори август се борим с казуса, той ескалира някъде към петък, само че в събота през нощта той беше решен. Има екипи на Жандармерията на пункта, с цел да поддържат публичния ред, защото сред разнообразни групи чиновници на сдружения, на държавната организация пораждат периодически спорове. Не можем да си позволим те да ескалират. Трафикът се възвърне след намесата на Жандармерията и прекратяване на тези спорове и най-различни взаимоотношения, които застрашаваха да ескалират ", изясни вътрешният министър.

Той добави, че споровете са от най-различен темперамент.

" Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата за разнообразни противоправни дейности, в това число и наличие на доста лица от частното сдружение, които респектират и заплашват физически чиновниците на БАБХ ", изясни Демерджиев.

" Имаме подписан контракт с една от компаниите, с нейната рекламация, че тя може да прави един доста необятен периметър от действия, в това число и товаро-разтоварни действия. Имаше решение на Върховен административен съд, само че в него имаше записани неща, които трябваше да допълним. Беше пусната заповед, която няколко дни беше обект на разискване, тъй че тя да бъде оптимално правно издържана. Тази заповед към този момент е реалност, чакахме, че компанията ще се съобрази с нея, само че, за жалост, едно денонощие имаше несъобразяване със заповедта, до момента в който Жандармерията не оказа помощ на чиновниците на БАБХ да поемат тези действия. Очакваме, че ще има продължение в правосъдните действия. Съгласно тази заповед до крайното решение на въпроса товарно-разтоварните действия ще се правят от БАБХ ", изясни шефът на БАБХ Христо Даскалов.

Той добави, че към четири дни чиновниците на БАБХ не са могли да правят активността си, тъй като чиновниците на частната компания са били заели всички работни площадки.

Имало е и хакерската офанзива против уеб страницата на БАБХ. Демерджиев се осъмни, че зад нея стои частната компания, която беше изгонена от пункта. До часове уеб сайтът ще възвърне активността си, а Министерство на вътрешните работи поема случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР