Повишеното търсене в световен мащаб на бадеми накара голяма част

...
Повишеното търсене в световен мащаб на бадеми накара голяма част
Коментари Харесай

В Испания садят бадемови дръвчета заради повишено търсене на ядките

Повишеното търсене в международен мащаб на бадеми накара огромна част от фермерите в Испания да заменят обичайните полета с пшеница и слънчоглед с градини с бадемови дръвчета, като по този метод трансформират пейзажа на страната, оповестява Агенция Франс Прес.

Заради потребните си и здравословни качества бадемите са изключително търсени под формата на ядки за печене или под формата на бадемово мляко или брашно, употребявани като заместители на обичайните млечни артикули и брашна от пшеница.

В долината Гуадалкивир в южния район Андалусия пейзажът се е изменил до толкоз през последните години, че е съвсем неразпознаваем, твърди агрономът Гуро Лопез, който е специалист по развъждането на бадемови дръвчета. По време на беритбата, която в региона стартира в края на август, големи мрежи се постилат на земята, с цел да събират ядките, които се смъкват от клоните благодарение на машина единствено за няколко секунди.

В Испания тази година ще бъдат събрани 61 000 звук бадеми – рекордно количество, което е с 15 % повече по отношение на предходния сезон. Страната е третият по величина експортьор в международен мащаб на вкусните ядки, след Австралия и Съединени американски щати. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР