Повишени мерки за сигурност по време на опелото и погребението

...
Повишени мерки за сигурност по време на опелото и погребението
Коментари Харесай

Сериозни мерки за сигурност и забрана за доронове по време на опелото и погребението на патриарх Неофит

Повишени ограничения за сигурност по време на опелото и погребението на патриарх Неофит в София. Още от сутринта ще е засилено полицейското наличие както към храм-паметника „ Св. Александър Невски “, по този начин и при църквата „ Св. Неделя “.

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ

Заупокойната света литургия ще стартира на следващия ден в 09:30 часа в храм-паметник „ Св. Александър Невски “. Желаещите да почетат паметта на патриарх Неофит ще се пропущат през два контролно-пропускателни пункта - единият на улица „ 15-ти ноември “, а другият е през улица „ 11-ти август “.

Снимка: bTV

Заради плануваното литийно шествие до църквата „ Св. Неделя “ краткотрайно ще се стопира и придвижването в част от центъра на града по улица „ Георги Раковски “, булевардите „ Цар Освободител “, „ Дондуков “ и „ Княгиня Мария Луиза “.

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение няма да бъде разрешаван.

От камбанарията на храм-паметника „ Св. Александър Невски “ е спуснат дълъг погребален байрак

За времето от 08:30 ч. до 15:00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в зона „ София-център “ с радиус 1500 метра и височина 1000 метра, оповестяват от Националната работа за защита.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР