Повишената заболеваемост от респираторни и ентеровирусни заболявания през последните два

...
Повишената заболеваемост от респираторни и ентеровирусни заболявания през последните два
Коментари Харесай

Не се самолекувайте! Пациенти с усложнения напълниха...

Повишената заболеваемост от респираторни и ентеровирусни болести през последните два месеца повлече след себе си и затрудненията. Има няколко модела на протичане на тези болести, само че бих желала да споделя моите наблюдения за най-честите УНГ затруднения и по-конкретно за необятно публикуваните старешки способи на лекуване, които все по-често докарват спомагателни премеждия на пациентите, съобщи доктор Мария Гиритлиева, УНГ експерт в УМБАЛ „ Пловдив “.

Болките в гърлото, съпроводени с висока температура, която от време на време стига до 40 градуса и не се повлиява от антипиретични лекарства, са признаците на част от пациентите в болничното заведение. При тях след един или два дни болките в гърлото се ускоряват и се доближава до затруднено преглъщане на твърди, че и даже на течни храни. Тогава се виждат и гнойните налепи по сливиците. И точно в този миг се намира някой, който взема решение да „ почисти гърлото “ я със сода бикарбонат, я с нишадър или с други способи от националната медицина. Без да отхвърлям, че в някои моменти те са от изгода за пациентите, бих желала да насоча вниманието на хора, че по никакъв начин не са малко случаите, вследствие на тези „ интервенции “ се получават неприятни възпаления и на тъканите към сливицит,е а в някои случаи се образува и гнойник към сливиците, прочут в медицината като перитонзиларен цирей. Лечението на тези последствия нормално се организира в стационар и пациентите вместо да оздравеят за ден-два, както се чака, постъпват в болница, предизвести доктор Гиритлиева.

Тя напомни, че други чести УНГ затруднения са възпаленията на ушите нормално след хрема и кашлица, а може да се развие и зараза на синусите - синуит и даже синубронхит.

За лекуването на затрудненията несъмнено предлагам медицински обзор и следене, а по отношение на профилактиката - банкет на предписани от доктор антивирусни препарати, поливитамини и хранителни добавки, укрепващи имунната система, съобщи специалистката.
тагове самолечение пациенти затруднение УМБАЛ " Пловдив "  Не се самолекувайте! Пациенти с затруднения изпълниха УМБАЛ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР