Повишаване на данъците обмисля новият министър-председател на Обединеното кралство Риши

...
Повишаване на данъците обмисля новият министър-председател на Обединеното кралство Риши
Коментари Харесай

Шок на Острова! Какво реши новият премиер

Повишаване на налозите обмисля новият министър-председател на Обединеното кралство Риши Сунак. Целта е да покрие недостига в размер на 50 милиарда лири в държавния бюджет на Англия, оповестява вестник The Financial Times, като се базира на източници от Министерството на финансите в Лондон.

По-рано бе обявено, че Сунак преразглежда въпроса за повишение на налозите и доста понижаване на държавните разноски на фона на възстановяване на положението на финансите на страната. От Министерството на финансите на собствен ред оповестиха, че новият началник на ведомството Джереми Хънт ще показа средносрочния финансов проект на държавното управление на 17 ноември.
-->
Според изданието министър председателят на Англия и финансовият министър са се договорили за нарастване на налозите.

" Ще бъде мъчно. Въпросът е, че всеки ще би трябвало да заплаща повече налози, в случай че желаеме да запазим публичните услуги. След като взехме назаем стотици милиарди лири заради (пандемията от) ковид и внедрихме солидна поддръжка за покриването на сметките за електричество, ние няма да може да запълним дупката в бюджета единствено посредством редуциране на разноските “, цитира вестникът чиновник на финансовото министерство в Лондон, поискал анонимност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР