Поверие гласяло, че гарваните в Лондонския Тауър са пазители на

...
Поверие гласяло, че гарваните в Лондонския Тауър са пазители на
Коментари Харесай

Пазачът на гарвани в Лондонския Тауър

Поверие гласяло, че гарваните в Лондонския Тауър са пазители на английската корона, описват „ Дойче веле “.

За гарваните на Нейно Величество дава отговор Кристофър Скайф, който споделя:

 „ Легендата гласи, че английското кралство ще загине, в случай че гарваните изоставен Тауъра. Затова задачата ми е да ги арестувам тук “.

Първата му работа заран е да ги нагледа:

" Здравей, Джордж, здрасти, Попи ", обръща се той към животните. " Днес съм ви донесъл мишки, елате насам да се поздравим ".

От 2011 година Кристофър Скайф е щатен надзирател на гарваните в Тауъра. Единствената му работа е да се грижи за птиците, които сега са 8 на брой.

" Това е Попи, тя е на 2 години, 4 или 5 седмици живя при мен у дома, преди да пристигна тук. Много е хубава и необикновено умна. Гарваните по принцип са доста интелигентни птици ", споделя Скайф.

Гарваните могат да летят свободно, а Кристофър Скайф ги познава като пръстите на двете си ръце.

" Всички те са доста особени и имат разнообразни качества. Някои са напряко щури, други са стеснителни, а трети ужасно любопитни. Опитвам се първо да изуча характера на всяка птица, а това е допустимо единствено след дълги наблюдения ".

Лондонският Тауър е от много време митично място, а гарваните са под особена протекция още от 17 век, когато е издадена специфична кралска заповед поради суеверието, че точно те пазят английската монархия и нейните жители от тежки удари на ориста. Надзирават ги пазачите на Тауъра. През своята бурна история това място е било кралски замък, затвор, оръжейница. Днес крепостта, посред Лондон, е една от главните туристически атракции в града.

Кристофър Скайф живее дружно със фамилията си в Лондонския Тауър и по през целия ден се грижи за това гарваните да не отлетят. Най-важното му оръжие е положителната храна.

" Често считат гарваните за неприятна прокоба и знак на гибелта. Тези предания са зародили в миналото във времена на войни, само че тук в Тауъра гледаме на тяхната роля доста позитивно. Ако не са те, английското кралство да е пропаднало. Затова за нас те са положително предвещание ", споделя Крисрофър Скайф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР